• igdkmd32.sys-felet i Windows 10 är ett BSoD-problem som kan orsakas av hårdvaruproblem, mestadels av grafikkortet.
 • För att fixa det, se till att dina drivrutiner är uppdaterade, manuellt eller genom att använda dedikerad programvara.
 • Blåskärmsfelet igdkmd32.sys kan diagnostiseras och lösas med hjälp av ett tredjepartsverktyg som kan återställa skadade filer och hjälpa din dator att fungera bättre.
 • Windows 10-uppdateringar tenderar att lösa de flesta buggar och problem, så kontrollera om ditt system är uppdaterat.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Blue Screen of Death är vanligtvis en indikator på ett hårdvaruproblem, men i vissa fall kan BSOD orsakas av viss programvara.

Om du får BSOD på Windows 10 som säger att det fanns ett problem med igdkmd32.sys, bör du veta att det här problemet vanligtvis orsakas av program.

Problemet med igdkmd32.sys i Windows 10 kan också orsakas av hårdvaruproblem, föråldrad firmware, korrupta drivrutiner och annat, men det kan enkelt fixas genom att följa en av våra lösningar.

Contents

Hur fixar jag igdkmd32.sys-felet i Windows 10?

1. Använd ett tredjepartsverktyg för BSoD

Att felsöka den exakta orsaken till ett BSoD-fel är en tidskrävande och ibland mycket svår uppgift för dem som inte är särskilt datorkunniga.

Lyckligtvis finns det dedikerade verktyg som kan hjälpa dig att diagnostisera din persondator och ta fram lösningar för dem. Ett sådant verktyg kan till och med lösa BSoD-fel som de som är relaterade till igdkmd32.

Re

Restoro är ett Windows-verktyg som skannar din dators prestanda och låter dig veta vad som kan göras för att förbättra det.

Efter ditt godkännande kommer programvaran att ändra dina inställningar för maximal optimering. Tillsammans med att fixa dina BSoD-fel kan programvaran också rensa din dator från skräpfiler.

Det skapar också automatiska återställningspunkter innan du reparerar din dator, så om du tappar någon information får du en säker säkerhetskopia.

Skaffa Restoro

2. Avinstallera din nuvarande bildskärmsdrivrutin

 1. Tryck Windows-tangent + X och välj Enhetshanteraren från listan.
  Enhetshanteraren
 2. En gång Enhetshanteraren öppnas, navigera till Grafikkort avsnitt och utöka det.
 3. Leta reda på din bildskärmsdrivrutin, högerklicka på den och välj Avinstallera från menyn.
  avinstallera-drivrutin
 4. Kolla upp Ta bort drivrutinens programvara för den här enheten och klicka OK.
  bekräfta-avinstallera-drivrutinen
 5. När du har avinstallerat din bildskärmsadapter, omstart din dator.

Problem med igdkmd32.sys på Windows 10 kan orsakas av en problematisk bildskärmsdrivrutin, och om så är fallet rekommenderar vi starkt att du avinstallerar din för närvarande installerade bildskärmsdrivrutin.

Om problemet kvarstår rekommenderar vi starkt att du besöker grafikkortstillverkarens webbplats och laddar ner de senaste drivrutinerna för ditt grafikkort.

3. Uppdatera dina drivrutiner

BSOD-fel orsakas vanligtvis av dåliga, felaktiga eller inaktuella drivrutiner. Så det är alltid en bra idé att hålla datorns drivrutiner uppdaterade.

Om du inte vill ha besväret med att söka efter drivrutiner på egen hand, kan du använda ett verktyg som gör detta automatiskt. det hjälper dig att hålla alla dina drivrutiner uppdaterade.

Förutom den tid du förlorar när du söker efter drivrutiner, kan det ibland hända att du installerade fel version eller inkompatibla. Med detta verktyg kommer det aldrig att hända.

⇒ Skaffa Driverfix

4. Avinstallera TeamViewer

Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11

Enligt användarna kan ibland programvara som TeamViewer, VMWare, DisplayFusion eller LogMeIn Hamachi orsaka den här typen av problem.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

För att åtgärda dessa problem måste du avinstallera den problematiska programvaran. Användare rapporterade att avinstallation av TeamViewer löste deras problem.

Om du inte använder TeamViewer, försök att ta bort programvaran och kontrollera igen om problemet kvarstår. Om inte titta på en annan programvara installerad precis innan problemen dök upp.

5. Inaktivera hybridgrafik

 1. Starta om datorn och fortsätt att trycka F2 eller Del på tangentbordet medan datorn startar.Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11
 2. På vissa moderkort kan det vara en annan nyckel, så det är alltid en bra idé att kontrollera ditt moderkorts manual.
 3. När du väl har gått in i BIOS måste du hitta hybridgrafiken alternativet och inaktivera det. För att hitta det här alternativet, kontrollera ditt moderkorts manual.Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11
 4. Spara ändringarna och starta om datorn.

Användare rapporterade att inaktivering av hybridgrafik i BIOS kan stoppa problemen med igdkmd32.sys på Windows 10. Följ stegen ovan för att inaktivera hybridgrafik.

6. Använd en äldre version av bildskärmsdrivrutiner

I vissa sällsynta fall kanske de senaste bildskärmsdrivrutinerna inte är de bästa för din dator eftersom de kan orsaka problem med igdkmd32.sys på Windows 10.

Om du har problem med igdkmd32.sys rekommenderar vi att du avinstallerar din bildskärmsdrivrutin och installerar den äldre versionen istället.

Du kan hitta alla drivrutinsversioner på webbplatsens tillverkare av din dator eller av grafikkortet, beroende på om det är ett integrerat eller dedikerat.

7. Kontrollera hårdvaran

Om en hårdvara inuti din dator är skadad, är det mycket troligt att du får alla möjliga BSOD-problem. Så se till att din hårdvara är funktionell. Dessutom kommer det inte att skada om du rengör den från damm då och då.

Dessutom har många datorer och bärbara datorer inbyggda lösningar för att leta efter hårdvarufel. Varje tillverkare har olika lösningar, kontrollera därför din systemmanual.

All nyligen installerad hårdvara kan orsaka dessa typer av fel, därför uppmanar vi dig att ta bort den eller byta ut den om du installerade ny hårdvara.

8. Kör felsökaren

 1. Gå till Inställningar.Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11
 2. Gå över till Uppdateringar och säkerhet > Felsökning.Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11
 3. Välj Blåskärmoch gå till Kör felsökaren. Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11
 4. Följ ytterligare instruktioner på skärmen och låt processen avslutas.
 5. Starta om din dator.

Om ingen av de tidigare lösningarna lyckades lösa problemet, försöker vi med några felsökningsverktyg. Den första är Windows 10:s inbyggda felsökare.

9. Kör SFC scan

 1. Öppna Windows sökfält och skriv cmd.Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11
 2. Springa Kommandotolken som administratör.
 3. Skriv in följande rad och tryck på Enter: sfc/scannowUndantag för kärnläge hanteras inte M Windows 10-fel
 4. Vänta tills processen är klar (det kan ta ett tag).
 5. Om lösningen hittas kommer den att tillämpas automatiskt.
 6. Stäng nu kommandotolken och starta om datorn.

Nästa felsökningsverktyg vi kan prova är SFC-skanningen. Systemfilsgranskaren är ett kommandoradsverktyg som skannar ditt system efter potentiella korrupta systemfiler.

Om du stöter på problem med SFC, det slutar eller fungerar inte alls på Windows 10, använd vår dedikerade guide för att åtgärda problemet.

10. Uppdatering din Windows 10

Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11

Microsoft förbättrar kontinuerligt Windows 10 genom uppdateringar. Så om problemet du står inför redan har erkänts av Microsoft, arbetar de förmodligen på en korrigeringskorrigering.

Så se alltid till att ditt system är uppdaterat. Windows 10 installerar vanligtvis uppdateringarna automatiskt, du kan kontrollera själv genom att gå till Inställningar > Uppdateringar och säkerhet > Windows Update.

Om Windows 10-uppdateringen inte fungerar på din dator, använd vår omfattande guide att felsöka och lösa problemet.

11. Avinstallera Windows-uppdateringens

 1. Gå till inställningar > Uppdateringar och säkerhet > Windows uppdatering.Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11
 2. Gå till Uppdatera historik > Avinstallera.
 3. Hitta nu den besvärliga uppdateringen (du kan sortera uppdateringar efter datum), högerklicka på den och gå till Avinstallera. Åtgärda igdkmd32.sys blåskärmsfel i Windows 10/11
 4. Starta om din dator.

Till skillnad från den tidigare lösningen kan det vara en viss Windows-uppdatering som faktiskt stör systemet. Om du misstänker att det kan vara fallet är det bästa du kan göra att helt enkelt ta bort den uppdateringen.

Problem med igdkmd32.sys på Windows 10 orsakas vanligtvis av drivrutiner, och de flesta av dessa problem kan åtgärdas helt enkelt genom att installera om eller uppdatera dina grafikkortsdrivrutiner.

Dessutom bör du veta att vi pratade om ett något liknande fel, buggen igdkmd64.sys som orsakade VIDEO_TDR_FAILURE-felet i Windows 10, så kolla upp det också.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.