• Vissa användare hävdade att de fick Readiris har slutat fungera felmeddelande, vilket kan bero på inaktuella drivrutiner.
 • Att ändra inställningarna på kommandot Data Execution Prevention kan vara en lösning.
 • Ett utmärkt alternativ innebär att utföra en ren uppstart av ditt system.
 • Hitta enkla instruktioner nedan och fixa dina Readiris-problem för gott med bara några klick.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Readiris är OCR-programvara med vilken du kan redigera texten i bilder. Däremot kan den programvaran kasta upp en Readiris har slutat fungera felmeddelande för vissa användare.

Användare har uppgett att de får felmeddelanden som brukar säga att ett problem gjorde att programmet slutade fungera korrekt.

Meddelandet fortsätter med att säga att Windows kommer att stänga programmet och att användaren kommer att meddelas om en lösning finns tillgänglig.

Slutade fungera felmeddelanden kan dyka upp för de flesta program. Om det felmeddelandet dyker upp när du öppnar Readiris stängs programvaran vid start.

Dessa resolutioner kan fixa Readiris har slutat fungera fel.

Tipsikon
Dricks

Om du stöter på dessa problem regelbundet, prova ett annat bärbart dokumentprogram som erbjuder fullständigt OCR-stöd. Soda PDF sticker ut i detta avseende eftersom det ger dig möjligheten att läsa, konvertera och redigera handskriven och tryckt text från bildkällor och spara den i det digitala formatet du väljer.

Contents

Hur kan jag fixa Readiris har slutat fungera fel?

1. Uppdatera drivrutiner

1.1. Utför en manuell uppdatering

 1. Gå till skrivbordets aktivitetsfält, skriv in Enhetshanterarenklick Enhetshanteraren. Välj den enhet du vill uppdatera från listan.Använd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel
 2. Välj Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara.
 3. Klick Uppdatera drivrutinen.
 4. För att uppdatera din enhet kan du behöva gå till tillverkarens officiella webbplats och ladda ner de nya filerna därifrån.

Om Readiris slutar fungera kan en manuell uppdatering vara en mycket effektiv metod för att lösa problemet. Öppna bara Enhetshanteraren och följ de enkla stegen som nämns ovan.

1.2. Använd ett dedikerat verktyg

De Readiris har slutat fungera felet kan också bero på föråldrade eller inkompatibla drivrutiner. En dator kan inte hantera grafikkort, datorprogram, ljudkort eller annan hårdvara; de måste hanteras av en förare.

Du kan uppdatera drivrutiner manuellt om du har en grundlig förståelse för de drivrutiner som din dator kräver. Verktyget för uppdatering av drivrutiner är det bästa alternativet. Att uppdatera dina drivrutiner med en professionell lösning är ett realistiskt val för att lösa Raediris-problem på Windows.

DriverFix använder teknik som är enkel, snabb och säker, allt samlat i ett prestandaprogram som också kommer att optimera din dators hårdvara.

Denna lösning har en stor dagligen uppdaterad drivrutindatabas, så den kommer att tillhandahålla de senaste drivrutinerna som är tillgängliga efter att du har skannat ditt system.

Det snabba sättet att kontrollera drivrutiner är att skanna med programvara för drivrutinsuppdatering.

2. Kör Readiris som administratör

Använd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel

Försök först att öppna Readiris som administratör. Det snabbaste sättet att göra det är att högerklicka på en Readiris-genväg och välja alternativet Kör som administratör.

Om den lösningen löser problemet måste du välja Kör som administratör inställning på fliken Kompatibilitet för att konfigurera Readiris så att den körs automatiskt med förhöjda behörigheter.

3. Använd en annan bärbar dokumentmjukvara

Även om Readiris helt klart erbjuder användarna en omfattande uppsättning användbara funktioner, kan du prova en annan programvara om den här ofta kraschar på dig.

SodaPDF är ett pålitligt och enkelt alternativ med en kraftfull funktion för optisk teckenigenkänning som kan användas direkt från din webbläsare, utan att någon installation krävs.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Du kan sedan redigera och slå samman dina nyskapade dokument och spara dem i flera filformat inklusive PDF, DOCX och XLSX.

Verktyget har stark kryptering och lagrar bara de filer du laddar upp i 24 timmar. Det ger dig också möjligheten att ladda ner dedikerade applikationer för flera plattformar, om det är vad du föredrar.

SodaPDF är mycket fyndig och ger dig de verktyg som behövs inte bara för att redigera dina dokument utan också för att e-signera, dela, komprimera och till och med lösenordssäkra dem.

Verktyget låter dig också skapa och fylla i formulär, lägga till kommentarer som kommentarer och klistermärken och konvertera en större uppsättning filer till det format du väljer.

Hämta soda pdf

4. Välj Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för: Alternativ

 1. Högerklicka på en Readiris-programikon
 2. Välj Egenskaper alternativ.
 3. Välj fliken Kompatibilitet i ögonblicksbilden direkt nedan.Använd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel
 4. Klicka på Kör det här programmet i kompatibilitetsläge miljö.
 5. Välj en tidigare Windows-plattform från rullgardinsmenyn. Använd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel
 6. Välj Tillämpa alternativet på fliken Kompatibilitet och tryck på OK knapp.

Om du använder en tidigare version av Readiris (som Readiris 10 eller 11) som är före din Windows-plattform, kan du behöva köra programvaran i kompatibilitetsläge.

Slutade fungera felet kan ofta handla om programvarans inkompatibilitet med Windows.

5. Rengör startfönster

 1. tryck på Windows-tangent + R snabbtangent för att öppna Kör.
 2. Inmatning msconfig i Kör och tryck Stiga på för att öppna systemkonfigurationsfönstret som visas direkt nedan.Windows 10 webbläsare fungerar inte
 3. Välj Selektiv start Radio knapp.
 4. Avmarkera Ladda startobjekt kryssruta.
 5. Välj sedan både Ladda systemtjänster och Använd original startkonfiguration alternativ.
 6. Öppna fliken Tjänster som visas direkt nedan.Använd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel
 7. Välj Göm alla Microsoft tjänster inställning för att utesluta MS-tjänster på fliken.
 8. Tryck sedan på Inaktivera alla för att avmarkera alla listade tredjepartstjänster.
 9. Klicka på Tillämpa och OK för att stänga systemkonfigurationsfönstret.
 10. Tryck sedan på Omstart knappen i dialogrutan Systemkonfiguration som öppnas.Använd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel

De Slutade fungera felmeddelandefönster kan ofta dyka upp på grund av motstridig programvara.

Till exempel är Norton Antivirus och EVGA Precision två program som användare har upptäckt vara ansvariga för dem.

Som sådan kan ren uppstart av Windows fixa problemet Readiris har slutat fungera felmeddelande. Det kommer att inaktivera programvara och tjänster från tredje part.

Om Readiris körs efter den rena uppstarten, är förmodligen ett av programmen som ingår på Aktivitetshanterarens Startup-flik ett program i konflikt.

Du kan ångra de valda alternativen ovan för att återställa Windows till standardstart. Inaktivera sedan manuellt program som listas på Aktivitetshanterarens startflik ett i taget för att hitta vilken programvara som är i konflikt.

6. Stäng av Data Execution Prevention

 1. Högerklicka på Start knappen för att öppna Win + X meny.
 2. Välj Kommandotolk (admin) att öppna Prompt fönster.
 3. Mata in den här raden i prompten och tryck Lämna tillbaka:
  • bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOffAnvänd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel
 4. Stäng kommandotolksfönstret och öppna sedan Readiris-programvaran.
 5. För att aktivera DEP igen kan du gå in
  • bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOn

Data Execution Protection (DEP) kan också blockera program som startar. Så att stänga av DEP kan också vara en potentiell lösning på felmeddelandet om Readiris har slutat fungera.

7. Kontrollera tjänsten Windows Image Acquisition (WIA).

 1. Eftersom Readiris skannar programvara, kontrollera att Windows Image Acquisition-tjänsten för skannrar är aktiverad. För att göra det, öppna Kör genom att trycka på Windows-tangent + R snabbtangent.
 2. Inmatning tjänster.msc i textrutan Öppna och klicka på OK knapp.
 3. Dubbelklicka Windows Image Acquisition (WIA) för att öppna fönstret som visas direkt nedan.Använd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel
 4. Välj Automatisk från rullgardinsmenyn Starttyp om det alternativet inte redan är valt.
 5. Klicka på Återhämtning fliken som visas direkt nedan.Använd dessa 7 lösningar för att fixa Readiris har slutat fungera fel
 6. Välj Starta om tjänsten alternativet från rullgardinsmenyn First Failure.
 7. Välj sedan Tillämpa och OK alternativ.

Det är några av korrigeringarna som kan få Readiris igång. Att köra en genomsökning av systemfilsgranskaren och återställa Windows till en återställningspunkt kan också fixa problemet Readiris har slutat fungera fel.

Vi skulle vilja höra mer från dig om den här frågan, så lämna gärna en kommentar i det dedikerade avsnittet nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.