• Apc_index_mismatch på Windows 10 är en fel orsakat av inkompatibla drivrutiner eller felaktig maskinvara.
 • Windows stoppkod 0x00000001 eller apc_index_mismatch tillskrivs ibland Realtek- och Nvidia-drivrutiner.
 • Av denna anledning, för att åtgärda problemet, måste du identifiera drivrutinen och sedan ta bort eller inaktivera den.
 • Dessutom kan specifika program störa Windows-processerna, så du måste inaktivera dem.

Ska vi diskutera APC Index Mismatch? BSOD-fel kan vara besvärliga på Windows 10, och i de flesta fall orsakas dessa fel av en inkompatibel drivrutin eller felaktig maskinvara.

apc_index_mismatch-felet, till exempel, kommer att tvinga din dator att starta om när det dyker upp.

Detta kan inträffa på nästan alla enheter, med användare av bärbara Lenovo- eller Dell-datorer som rapporterar det oftast, och alla Windows-versioner kan krascha med denna stoppkod.

Det här felmeddelandet kommer ibland att ge dig filens namn som är ansvarigt för detta fel (ntoskrnl.exe, fltmgr.sys, wdf01000.sys, win32k.sys, vhdmp.sys). Och när du väl känner till filnamnet måste du göra lite research och hitta applikationen eller drivrutinen som är relaterad till den här filen.

Om BSOD inträffar efter installation av en specifik uppdatering, avinstallera den. Om du har överklockat din hårdvara, ta bort överklockningsinställningarna och kontrollera om det löser problemet.

Så låt oss se hur man åtgärdar apc_index_mismatch-problemen. Observera att du kan arbeta i felsäkert läge om din enhet inte tillåter normal uppstart.

Contents

Vad är en APC Index Mismatch?

När specificerade omständigheter är uppfyllda kallas en funktion som körs utanför huvudprogrammet ett asynkront proceduranrop (APC).

När något går fel med din dator, hänvisar många BSoD-fel som standard till en APC Index Mismatch, vilket förklarar varför det finns så många möjliga förklaringar till detta problem.

Detta APC Index Mismatch-fel anger ofta en avvikelse i processräkningen som gick in i och lämnade en aktiv region där ett program körs. Som ett resultat kraschar ditt system med en BSOD.

Detta är i huvudsak operativsystemet som informerar dig om att det inte kan starta program utan att riskera att datorn skadas.

APC Index Mismatch BSoD-fel orsakas ofta av felaktiga eller föråldrade ljuddrivrutiner, särskilt för Realtek-komponenter. Du kan dock snabbt lösa det genom att skaffa och installera systemets senaste kompatibla drivrutiner.

Detta BSOD-problem tillskrivs ofta drivrutinerna för skrivare, ljud och grafikkort online; dock kan alla systemdrivrutiner vara skyldiga.

Vad orsakar APC-indexfel?

Det finns flera potentiella orsaker till APC-indexfel. En av de populära är ett föråldrat operativsystem.

Liksom med vissa andra BSOD-problem kan detta problem också bero på dina drivrutiner. Oavsett orsaken har vi en lämplig lösning i den här guiden.

Hur fixar jag apc_index_mismatch Windows 11 blå skärm?

 1. Inaktivera Realtek HD Audio Manager från start
 2. Installera de senaste uppdateringarna
 3. Kontrollera dina drivrutiner
 4. Distribuera en BSOD-felsökare
 5. Avinstallera DisplayLink-drivrutinen
 6. Ändra din RAM-frekvens
 7. Inaktivera virtualisering i BIOS
 8. Kontrollera din hårdvara
 9. Ta bort störande programvara

1. Inaktivera Realtek HD Audio Manager från start

 1. Medan din dator startar, starta om den. Du måste starta om den några gånger innan den automatiska reparationen startar.
 2. Windows bör automatiskt starta reparationsprocessen.
 3. Välja Felsökning, sedan Avancerade alternativ.
  apc index missmatch
 4. Gå till Startinställningar och klicka på Omstart knapp.
  9 sätt att fixa Apc Index Mismatch Error på Windows 11
 5. När din dator startar om igen kommer du att se en lista med alternativ—Tryck F5 eller 5 att välja Säkert läge med nätverk.
  9 sätt att fixa Apc Index Mismatch Error på Windows 11

När du har gått in i felsäkert läge kan du stoppa den problematiska applikationen från att starta genom att göra följande:

 1. Start Aktivitetshanteraren (Tryck Ctrl + Flytta + Esc på ditt tangentbord).
 2. Navigera till Börja flik.
  apc index missmatch
 3. Du kommer att se en lista över startappar. Om du till exempel ser Realtek HD Audio Manager på listan högerklickar du på den och väljer Inaktivera. Om det programmet inte finns på listan, inaktivera alla program som börjar med Windows 10.
  Apc_index_mismatch Windows 10-uppdatering
 4. Stäng Task Manager och omstart din PC.

Realtek HD Audio Manager kan också orsaka apc_index_mismatch ntoskrnl.exe-fel, så det är ett av de första programmen du bör kontrollera.

2. Installera de senaste uppdateringarna

 1. Tryck Windows Knappen + jag att öppna inställningar app och navigera till avsnittet Uppdatering och säkerhet.
  Apc_index_mismatch Windows 7
 2. Klicka nu på Sök efter uppdateringar knapp.
  Apc_index_mismatch ntoskrnl.exe

Windows kommer nu att leta efter tillgängliga uppdateringar. Uppdateringar kommer att laddas ner automatiskt i bakgrunden om några uppdateringar finns tillgängliga. När du har laddat ner uppdateringarna kommer de att installeras så snart du startar om din dator.

Flera användare rapporterade att de löste det här problemet helt enkelt genom att installera de senaste uppdateringarna, så se till att prova det.

3. Kontrollera dina drivrutiner

 1. Om du inte kan komma åt Windows 10, gå in Säkert läge.
 2. Starta Enhetshanteraren genom att trycka på Windows Knappen + X snabbtangenter och välj Enhetshanteraren från listan.
  Apc_index_mismatch Lenovo
 3. När Enhetshanteraren startar, leta reda på den nyinstallerade enheten. (Om du ser en Okänd enhet eller någon enhet med en gul triangel, måste du uppdatera dess drivrutiner.)
 4. Högerklicka på enheten och välj Uppdatera drivrutinen. Dessutom kan du också ladda ner de senaste drivrutinerna online.
  Apc-index matchar inte Realtek

Om du vill behålla din Windows 10-dator felfri rekommenderar vi starkt att du uppdaterar alla dina drivrutiner.

Att uppdatera drivrutiner manuellt kan vara en lång process, men du kan använda verktyg från tredje part för att uppdatera alla dina drivrutiner med bara ett enda klick.

4. Installera en BSOD-felsökare

BSOD-fel är särskilt unika eftersom det inte finns någon definitiv orsak till dem. Ändå finns det alltid en lista över vanliga misstänkta, som skadade register, DLL-filer, drivrutinsproblem och hårdvaruproblem.

Det snabbaste sättet att hantera dem är att använda programvara som kan köra igenom alla variabler som nämns ovan och fixa dem en efter en, vilket minimerar risken för att utlösa BSOD-fel.

Att använda denna automatiska programvara ökar chanserna att upptäcka och åtgärda detta irriterande BSOD-fel på din dator.

Och mer, om du har skadade systemfiler eller olika Windows-relaterade problem, är ett verktyg som Restoro mer än användbart för att reparera dem.

Restoro reparation

Restoro drivs av en onlinedatabas som innehåller de senaste funktionella systemfilerna för Windows 10-datorer, så att du enkelt kan ersätta alla element som kan orsaka ett BSoD-fel.

Denna programvara kan också hjälpa dig genom att skapa en återställningspunkt innan du påbörjar reparationerna, vilket gör att du enkelt kan återställa den tidigare versionen av ditt system om något går fel.

Så här kan du fixa registerfel med Restoro:

 1. Ladda ner och installera Restoro.
 2. Starta applikationen.
 3. Vänta tills programvaran identifierar stabilitetsproblem och eventuella skadade filer.
 4. Tryck Starta reparation.
 5. Starta om din dator för att alla ändringar ska träda i kraft.

Så snart åtgärdsprocessen är klar bör din dator fungera utan problem, och du behöver inte oroa dig för BSoD-fel eller långsamma svarstider någonsin igen.

⇒ Skaffa Restoro


Varning: Detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


5. Avinstallera DisplayLink-drivrutinen

 1. Öppna Kontrollpanel och navigera till Program och funktioner.
  Apc_index_mismatch blå skärm
 2. Lokalisera DisplayLink Core programvara på listan och klicka på Avinstallera knapp.
  9 sätt att fixa Apc Index Mismatch Error på Windows 11
 3. När du har avinstallerat det, omstart din dator.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

För att helt och hållet ta bort DisplayLink-drivrutinen måste du ladda ner och köra DisplayLink Installation Cleaner.

Efter att ha använt denna programvara bör DisplayLink-drivrutinen tas bort helt och apc_index_mismatcherror bör åtgärdas.

DisplayLink är användbart när du har en extra bildskärm, men tyvärr finns det specifika problem med DisplayLink-drivrutinen och Windows 10.

6. Ändra din RAM-frekvens

Detta är en avancerad lösning, och genom att utföra den kan du skada din dator.

Att ändra RAM-frekvensen kan leda till systeminstabilitet om det inte görs på rätt sätt, så kom ihåg att du gör detta på egen risk.

Om ditt moderkort inte kan hantera frekvensen av ditt RAM-minne, rekommenderas det att ta bort eventuella överklockningsinställningar.

Alternativt kan du underklocka ditt RAM-minne för att matcha ditt moderkorts frekvens.

7. Inaktivera virtualisering i BIOS

 1. Stiga på BIOS. (För att göra det på din PC måste du trycka på Del eller F2 under startsekvensen.)
 2. När du väl har gått in i BIOS måste du hitta och inaktivera virtualiseringsfunktionen. (För att se hur du hittar den här funktionen, kanske du vill kontrollera ditt moderkorts manual för detaljerade instruktioner.)

När du har inaktiverat den här funktionen, kontrollera om problemet är löst. Du kan hoppa över den här lösningen helt om du inte har en virtualiseringsfunktion i BIOS.

8. Kontrollera din hårdvara

Som tidigare nämnts kan BSOD-fel uppstå på grund av felaktig hårdvara.

Enligt några användare orsakades problemet av en felaktig pekplatta på deras bärbara dator, och efter att ha bytt pekplattan löstes apc_index_mismatch-felet.

Om din enhet fortfarande omfattas av garantin kan du överväga att ta den till den officiella reparationsverkstaden för att byta hårdvara.

9. Ta bort störande programvara

Programvara som LogMeIn kan orsaka felet; därför rekommenderar vi att du uppdaterar den eller tar bort den från din PC.

Förutom LogMeIn kan specifik antivirusprogramvara, framför allt Norton eller Avast, orsaka detta problem.

Om du använder något av dessa antivirusprogram uppmanar vi dig att ta bort dem genom att använda ett dedikerat avinstallationsprogram för att se till att alla relaterade filer raderas.

Du kanske också vill överväga att byta till olika antivirusprogram. Många bra antivirusverktyg erbjuder utmärkt skydd och är helt kompatibla med Windows 10.

Hur kan jag fixa APC Index Mismatch på Windows 11?

Windows senaste operativsystem är mycket likt Windows 10. Detta innebär också att de två lider av liknande problem som utlöses av samma element.

Eftersom så är fallet rekommenderar vi att du använder någon av lösningarna som diskuteras i den här guiden för att rätta till felet i Windows 11.

De är användbara och korrekta eftersom båda operativsystemen delar ett liknande användargränssnitt. Så oavsett orsaken till APC Index Mismatch bör du vara på god väg.

Går det att åtgärda felet med blå skärm?

En blå skärm av döden kan fixas i domänen för persondatorer. Även en nybörjardatortekniker kan lösa dessa problem och få datorer tillbaka till optimalt fungerande ordning med rätt programvara.

Om du har följt den här guiden bör du kunna fixa BSOD till följd av APC Index Mismatch.

Apc_index_mismacth kan orsaka mycket problem, men lyckligtvis kan detta Blue Screen of Death-fel snabbt lösas med en lösning.

Om något av våra förslag fungerade i ditt fall, vänligen meddela oss i kommentarerna.

Notera: Den här artikeln har ständigt uppdaterats för fräschör och precision. Vi har redigerat lösningarna som kan lösa problemet med felets senaste uppdateringar.

Vi hoppas att du löste ditt BSOD-problem snabbt och säkert.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.