• Windows 10 har flera problem med svart skärm som användare kan stöta på.
 • Om du har det här problemet, uppdatera dina drivrutiner eftersom detta är den vanligaste orsaken.
 • Andra användare rapporterade att rengöringsverktyg från tredje part fixade deras Black Screens of Death.
 • Andra go-to-metoder inkluderar generisk maskinvarufelsökning, som att kontrollera dina enheter.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Det irriterande Blåskärm har varit en stor huvudvärk för Windows-användare ända sedan Windows XP-eran. Men det verkar inte vara tillräckligt, eftersom dess bror, den Black Screen of Death började störa användarna.

Uppenbarligen är Windows 10 inte heller immun mot BSOD-fel, och vissa användare rapporterade detta problem någon gång efter att de uppgraderat sitt system.

Till skillnad från Blue Screen of Death, som representerar ett kritiskt hårdvaruproblem i din dator, representerar Black Screen of Death ett programvaruproblem som enligt uppgift är lättare att fixa. Men även en B(Black)SOD kan orsakas av några allvarligare problem, och det kräver verkligen din uppmärksamhet.

Olika saker kan orsaka detta problem, från drivrutinsproblem och inkompatibilitet till överhettning, och vi kommer att täcka alla orsaker och lösningar för BSOD i den här artikeln.

Contents

Hur fixar jag Black Screen of Death i Windows 10

 1. Använd dedikerad programvara för att fixa Windows-fel
 2. Åtgärda problem med programvarans inkompatibilitet
 3. Fixa drivrutinsproblem
 4. Åtgärda överhettningsproblem
 5. Kör den inbyggda felsökaren
 6. Ytterligare felsökningsmetoder

1. Använd Restoro för att åtgärda Windows-problem

Restoro tar bort gissningen av PC-underhåll genom att låta dig diagnostisera och åtgärda problem innan du kommer till dödsfasens svarta skärm. Allt du behöver göra är att starta skanningen och se hur den gör sin magi.

Restoro reparation

Restoro drivs av en onlinedatabas som innehåller de senaste funktionella systemfilerna för Windows 10-datorer, så att du enkelt kan ersätta alla element som kan orsaka ett BSoD-fel.

Denna programvara kan också hjälpa dig genom att skapa en återställningspunkt innan du påbörjar reparationerna, vilket gör att du enkelt kan återställa den tidigare versionen av ditt system om något går fel.

Så här kan du fixa registerfel med Restoro:

 1. Ladda ner och installera Restoro.
 2. Starta applikationen.
 3. Vänta tills programvaran identifierar stabilitetsproblem och eventuella skadade filer.
 4. Tryck Starta reparation.
 5. Starta om din dator för att alla ändringar ska träda i kraft.

Så snart korrigeringsprocessen är klar bör din dator fungera utan problem, och du behöver inte oroa dig för BSoD-fel eller långsamma svarstider någonsin igen.

⇒ Skaffa Restoro


Varning: Detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


2. Åtgärda problem med programvarans inkompatibilitet

 1. Högerklicka på ikonen för programmet du vill starta
 2. Gå till Egenskaper > Kompatibilitet
 3. Klicka på Kör kompatibilitetsfelsökaren.6 snabbfixar för Black Screen of Death på Windows 10

Även om de flesta programvaruinkompatibiliteter redan har lösts, finns det fortfarande några program där ute som inte fungerar med Windows 10.

Så i de flesta fall, när du försöker köra ett äldre program som inte är kompatibelt med Windows 10, startar det inte ens. Men i vissa fall kan det också orsaka Black Screen of Death.

Det enda du kan göra för att lösa det här problemet och förhindra att BSOD dyker upp i framtiden är att köra Felsökare för kompatibilitet.

Vad detta gör är att kontrollera om programmet kan öppnas i kompatibilitetsläge med en tidigare version av Windows. 9 gånger av 10 kommer detta att lösa problemet.

3. Åtgärda drivrutinsproblem

Windows 10 manuell uppdatering av drivrutinen
 1. Högerklicka på Start-knappen
 2. Öppna Enhetshanteraren
 3. Gå igenom listan över huvudkomponenterna (CPU, Chipset, GPU)
 4. Högerklicka på enheten
 5. Välj Uppdatera drivrutin
 6. Följ guiden

Dessutom kan en svart skärm visas om din grafikkortsdrivrutin inte fungerar korrekt. Om din CPU har ett inbyggt grafikkort, koppla bort din bildskärm från den dedikerade GPU:n och koppla in den i den inbyggda.

Om problemet försvinner, avinstallera dina GPU-drivrutiner och installera om dem från början. Du kan använda ett specialiserat verktyg som DDU för att helt avinstallera en GPU-drivrutin.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Förare är de vanligaste orsakerna till både blå och svart skärm. Du bör ta dig tid att uppdatera dina drivrutiner till deras senaste versioner eftersom detta avsevärt förbättrar systemets stabilitet och prestanda.

Om du behöver mer automatiserad support för att uppdatera drivrutiner korrekt kan du skaffa de senaste drivrutinerna eller fixa skadade med programvara som DriverFix.

4. Åtgärda överhettningsproblem

Om du använder Windows 10 på en bärbar dator kan du möta Black Screen of Death-problemet på grund av överhettningsproblem.

Om så är fallet, stäng av datorn, vänta ett tag tills den svalnat och slå sedan på den igen. Vi rekommenderar också att du skaffar en extern kylare laptop pga det är till stor hjälp för att förhindra att det överhettas.

Damminträngning är den främsta orsaken till överhettning. Om du är händig med en skruvmejsel kan du ta av bakpanelen och rengöra insidan av den bärbara datorn från eventuellt damm. Damm tenderar att samlas runt ventilerna och inuti fläktarna.

Om du inte är säker på att göra detta rekommenderar vi naturligtvis att du tar ditt system till en specialiserad tekniker för att rengöras.

En sak att nämna är att alltid hålla din bärbara dator/PC på en solid och upphöjd yta. Detta gör att luften kan cirkulera och kyla systemet.

Å andra sidan, om du är säker på att överhettning inte är ett problem, och det inte orsakade BSOD på din bärbara dator, kan du prova några av lösningarna som anges ovan.

5. Kör den inbyggda felsökarenblå skärm felsökare

 1. Gå till Inställningar
 2. Uppdatering och säkerhet
 3. Kör felsökaren

Windows 10 kommer också med en inbyggd Blue Screen-felsökare. Även om den här guiden fokuserar på hur man åtgärdar problem med svart skärm, är det fortfarande en bra idé att köra Blue Screen Troubleshooter också.

Det här verktyget felsöker fel som gör att Windows 10 stoppas eller startas om oväntat och kan hjälpa dig att fixa dina problem med svart skärm också.

6. Ytterligare felsökningsmetoder

 1. Lyssna efter eventuella pip. Vissa system kommer att ha en ljudsignal när ett fel inträffar, vilket kan peka dig på den felaktiga komponenten.
 2. Koppla bort all kringutrustning och starta om datorn. Ibland kan din externa kringutrustning utlösa det här problemet så du måste identifiera den problematiska enheten.
 3. Ta bort nyligen installerade programsärskilt om det här problemet uppstod kort efter att du laddat ner nya appar och program.
 4. Inaktivera snabbstart från kontrollpanelen.
 5. Ta bort din bärbara dators batteri.
 6. Inaktivera ditt antivirusprogram.
 7. Gå till Loggboken > Windows-loggar > Systemet och kontrollera den rapporterade orsaken till felet.

Om du känner till några andra metoder för att fixa en svart skärm på ett Windows 10-system, låt oss veta i kommentarsavsnittet nedan.