• Om Windows inte kan hitta en ljudenhet kommer du inte att höra något ljud på datorn.
 • Det är vanligtvis korrupta eller inaktuella drivrutiner, problem med anslutningarna eller tredjepartskonflikter bakom felet.
 • För att fixa saker kan du köra den dedikerade felsökaren eller uppdatera drivrutinerna, bland andra metoder.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

De Ingen ljudutgångsenhet är installerad fel uppstår när Windows inte kan hitta ljudenheten. Du kan se detta meddelande ovanför systemfältet när du håller markören över ljudikonen.

Följaktligen spelas inget ljud upp när Windows inte kan hitta hårdvara för ljudenheter. Tyvärr uppstår problemet ofta efter systemuppgraderingar.

Det finns dock några potentiella lösningar för Windows kan inte hitta ljudenhetsproblem, och vi kommer att diskutera dem här.

Contents

Varför upptäcks inte min ljudenhet i Windows 10?

En av de vanligaste orsakerna bakom Vi kan inte hitta en ljudenhet fel i Windows 10 är felaktiga anslutningar, oavsett om det är trådbundet eller trådlöst.

För trådbundna ljudenheter, kontrollera att den är ordentligt ansluten till datorn och att kabeln eller porten inte är skadad. För trådlösa sådana, kontrollera om det finns problem med Bluetooth, kör den dedikerade felsökaren och andra relevanta.

Dessutom har drivrutiner ofta visat sig leda till situationer där din dator inte känner igen ljudenheten. Utöver det kan tredjepartsappar som är installerade på datorn skapa konflikter.

Varför får jag Vi kan inte hitta en ljudenhet 0xc00d36 felmeddelande?

Dessa typer av fel är något vanliga och många rapporterade musik/videofel 0xc00d36c4. Om det här problemet uppstår, kontrollera dina ljuddrivrutiner och uppdatera dem vid behov.

En annan vanlig orsak är att köra videoformat som inte stöds, vilket kan åtgärdas genom att installera de nödvändiga codecs.

Bortsett från det finns det många problem med ljud, men du kan alltid fixa problem med ljudenheter i Windows.

Hur fixar jag Ingen ljudutgångsenhet är installerad fel?

1. Installera om ljudkortets drivrutin

 1. Tryck Windows + R att öppna Springastiga på devmgmt.msc i textfältet och klicka OK.devmgmt.msc för att fixa windows kan inte hitta ljudenhet
 2. Dubbelklicka Ljud, video och spelkontroller.utöka kategorin
 3. Högerklicka på ljudadaptern och välj Avinstallera enheten.avinstallera enhet för att fixa windows kan inte hitta ljudenhet
 4. Klicka på Avinstallera knappen i bekräftelsemeddelandet.avinstallera
 5. När du har tagit bort enheten startar du om datorn och Windows kommer automatiskt att hitta och installera de bästa tillgängliga drivrutinerna.

Alternativt kan du ersätta skadade ljudadapterdrivrutiner med ett dedikerat tredjepartsverktyg som DriverFix.

För att göra det, klicka på knappen nedan, gå till den officiella webbplatsen och ladda ner verktyget.

Installera det och öppna programmets fönster. DriverFix kommer automatiskt att söka efter och upptäcka en skadad eller inaktuell ljudkortsdrivrutin.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

DriverFix kommer att rekommendera kompatibla uppdateringar inte bara för din ljuddrivrutin utan för all föråldrad programvara som den hittar så att du kan välja de föredragna.

DriverFix

DriverFix

Använd denna snabba och pålitliga metod för att upptäcka och uppdatera alla dina enhetsdrivrutiner och återställa dina ljudalternativ i Windows 10.

Gratis provperiod

Besök hemsida

2. Kör felsökaren Spela ljud

 1. Tryck Windows + jag att öppna inställningaroch välj Uppdatering och säkerhet från vänster.uppdatering och säkerhet
 2. Välj sedan Felsökning från navigeringsfönstret och klicka på Ytterligare felsökare till höger.ytterligare felsökare
 3. Välj Spelar ljud och klicka på Kör felsökaren knappen under den.spelar ljud för att fixa windows kan inte hitta ljudenhet
 4. Följ nu instruktionerna på skärmen och välj lämpligt svar när du uppmanas att slutföra processen.felsökare

Den inbyggda felsökaren är ett effektivt sätt att hantera saker när Windows inte kan hitta ljudenheten och bör eliminera problemet. Även om det bara fungerar för problem som rapporterats till Microsoft och en patch införd för det.

3. Återaktivera ljudadaptern

 1. tryck på Windows + X och välj Enhetshanteraren.Enhetshanteraren
 2. Dubbelklicka Ljud, video och spelkontroller att utöka den kategorin.ljud-, video- och spelkontroller
 3. Högerklicka sedan på ljudadaptern som listas där och välj Inaktivera enheten.inaktivera enhet för att fixa windows kan inte hitta ljudenhet
 4. Klick Ja i bekräftelseprompten.ja
 5. För att återaktivera den, högerklicka på ljudadaptern och välj Gör det möjligt enhet.aktivera enhet för att fixa windows kan inte hitta ljudenhet

Om det är en mindre bugg eller triviala problem med ljudenheten bör du helt enkelt installera om den borde fixa saker om du stöter på Jag kunde inte hitta din ljudenhet. Se sedan till att den är ansluten och försök igen.

4. Kontrollera att Windows Audio Services är aktiverade

 1. Tryck Windows + Rtyp tjänster.msc i textfältet och klicka OK eller slå Stiga på.tjänster.msc
 2. Leta upp och dubbelklicka på Windows Audio att öppna sin Egenskaper.windows ljud
 3. Välj Automatisk från Starttyp rullgardinsmenyn och klicka på Start om tjänsten inte körs.börja fixa windows kan inte hitta ljudenhet
 4. Klick OK för att spara ändringarna och stänga fönstret.OK
 5. Dubbelklicka sedan Windows Endpoint Audio Builder.slutpunkt för windows ljud
 6. Återigen, välj Automatisk från Starttyp rullgardinsmenyn och klicka på Start knapp.kör tjänst för att fixa windows kan inte hitta ljudenhet
 7. Slutligen, klicka på OK för att spara ändringarna.ok

Tänk på att Windows Audio och Windows Audio Endpoint Builder är två tjänster som måste aktiveras för ljudenheter. Och om de två inte körs kan du stöta på en massa problem, inklusive Vi kan inte hitta en ljudenhet: 0x8889000f.

5. Utför en systemåterställning

 1. Tryck Windows + R att öppna Springatyp rstrui.exe i textfältet och klicka OK.rstrui.exe
 2. tryck på Nästa för att öppna listan med återställningspunkter.Nästa
 3. Välj en återställningspunkt från listan och klicka på Nästa.återställ för att fixa windows kan inte hitta ljudenhet
 4. Klicka slutligen Avsluta för att starta återställningsprocessen.Avsluta

Systemåterställning är ett effektivt verktyg för att fixa många problem med Windows. Det återställer helt enkelt systemet till ett tillstånd där felet inte existerade genom att ändra de konfigurerade inställningarna och installerade appar, även om det inte påverkar filerna som lagras på datorn.

Att välja en återställningspunkt som skapades innan du först stötte på Windows kan inte hitta ljudenhet felet är kritiskt. Och det är därför det rekommenderas att du manuellt skapar återställningspunkter då och då för att kunna återställa saker till det normala i händelse av problem.

6. Fabriksåterställning av Windows

Om inget annat fungerade har du inget annat val än att fabriksåterställa Windows. Och vi rekommenderar att du tar bort allt från datorn när du får alternativet eftersom det finns en större möjlighet att felet elimineras i det här fallet.

Du kan skapa en säkerhetskopia för filerna med hjälp av pålitliga molnlagringstjänster för att återställa saker efter återställningen, men det är en personlig preferens.

När återställningsprocessen är klar bör saker och ting vara igång, med Windows kan inte hitta ljudenhet fel fixat.

Hur installerar jag om en ljudenhet i Windows 10?

 1. Typ Enhetshanteraren i Sök menyn och klicka på det relevanta sökresultatet.Enhetshanteraren
 2. Leta reda på ljudenheten du vill installera om, högerklicka på den och välj sedan Avinstallera enhet.avinstallera enheten
 3. Klicka nu på Avinstallera i bekräftelseprompten.avinstallera
 4. När du är klar klickar du på ikonen Sök efter maskinvaruändringar för att installera om enheten och den relevanta drivrutinen.skanna efter hårdvarubyte

Det är allt! Det här är några resolutioner som borde fixa Ingen ljudutgång fel när Windows inte kan hitta hårdvara för ljudenhet.

Om ovanstående lösningar inte fungerar kan du behöva installera ett effektivt och pålitligt ljudkort.

Vi hoppas att den här artikeln var till hjälp. Berätta för oss vilka lösningar som fungerade för dig med hjälp av kommentarsektionen.