• Svshost.exe Hög CPU-användning är vanligtvis resultatet av skadlig programvara eller virusattacker förklädda som Windows-tjänster.
 • Undvik att öppna flera appar eller program i bakgrunden som är beroende av avancerad CPU.
 • Rensa händelsevyloggarna, kör SFC-skanningen eller inaktivera tjänsten som orsakar detta i Windows Services.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN

SPONSRAD

Vi föreslår Forect för att hantera en mängd CPU-relaterade problem:Denna programvara kommer att optimera din dator för maximal hastighet, fixa vanliga datorfel och skydda dig mot dataförlust, CPU-problem och maskinvarufel. Så här kan du lösa dina PC-problem och ta bort korrupta filer i tre enkla steg:

 1. Ladda ner och installera Fortect.
 2. Starta appen för att starta skanningsprocessen.

 3. Klicka på Starta reparation för att lösa alla problem som påverkar din dators prestanda.

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Om du öppnar Aktivitetshanteraren och navigerar till fliken Processer kommer du att märka att flera instanser av svchost.exe körs samtidigt. Om processen fortsätter att köras kan det orsaka hög CPU-användning.

Den här artikeln diskuterar några vanliga orsaker till svchost.exe hög CPU-användning och innehåller steg som hjälper dig att åtgärda felet.

I den här artikeln

Contents

Vad orsakar svchost.exe hög CPU-användning?

Följande är några av de vanligaste orsakerna till svchost.exe hög CPU-användning:

 • Virus och skadlig programvara – svchost.exe är en legitim Windows-process, men hackare kan också använda den för att dölja korrupta filer. Du måste skanna filen med antivirusprogram för att säkerställa att det inte är ett virus.
 • windows uppdateringar – Enligt Microsoft kan användare orsaka svchost.exe-felet med hög CPU-användning när de söker efter Windows-uppdateringar. Du måste avinstallera eller återställa en uppdatering för att åtgärda felet.
 • Bakgrundsappar – För många öppna bakgrundsappar kan tömma din dators RAM och CPU allvarligt. Om du har för många öppna program kan svchost.exe orsaka hög CPU-användning.

Hur kan jag fixa svchost.exe hög CPU-användning?

Innan du går vidare till mer avancerade lösningar, här är ett par snabba lösningar som du kan försöka hjälpa dig att lösa felet:

 • Starta om din PC.
 • Stäng onödiga applikationer.

Om felet fortfarande inte är åtgärdat efter att ha provat snabbkorrigeringarna ovan, här är mer avancerade lösningar som du kan prova:

1. Kontrollera om det finns virus

 1. tryck på fönster Nyckeltyp Windows säkerhet, och slå Kom in i.
 2. Klicka på i nästa fönster Skydd mot virus och hotoch klicka Skanna alternativ under Aktuella hot alternativ.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 3. Välj Fullständig analys och klicka på Skanna nu för att starta virussökningen.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 4. Vänta tills skanningen är klar, starta om datorn och kontrollera om felet är åtgärdat.

I de flesta fall utlöses fel med hög CPU-användning på grund av närvaron av virus. Att köra en antivirussökning med Windows Security Tool eller ett antivirusverktyg från tredje part kan därför hjälpa till att åtgärda felet.

2. Inaktivera tjänster som kan orsaka hög CPU-användning

 1. Högerklicka på Start meny och välj Aktivitetshanteraren.
 2. Navigera till Detaljer ögonhår. Högerklicka på svchost.exeoch välj Gå till Tjänster.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 3. I nästa popup-fönster högerklickar du på någon av de Processeroch klicka Gripa.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 4. Upprepa processen tills du hittar den felaktiga processen som orsakar felet.
 5. När du har hittat problematisk processhögerklicka och välj Öppna tjänster knapp.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 6. I fönstret Tjänster högerklickar du på Namn på processen som utlöser felettill exempel Windows Update och klicka Egenskaper.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 7. Ändra Starttyp till Avaktiveraoch klicka OK.
 8. Starta om datorn för att kontrollera om felet är åtgärdat.

Ibland kan hög CPU-användning orsakas av felaktiga Windows-tjänster. Om sådana tjänster förblir i drift kommer du att uppleva svchost.exe-felet med hög CPU-användning.

3. Rensa händelsevisningsloggen

 1. tryck på fönster + tangent R För att öppna dialogrutan, skriv eventvwroch slå Kom in i.
 2. Klicka på i den vänstra rutan i popup-fönstret Ansökan under Windows-logotyper katalog och klicka Ta bort poster. 5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 3. Upprepa processen för att ta bort Säkerhet, Miljöoch Systemloggar.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 4. Starta om datorn för att kontrollera om felet är åtgärdat.

I vissa fall kan Windows Event Viewer logga stora filer under långa tidsperioder, vilket resulterar i hög CPU-användning. Du måste rensa Event Viewer-loggen för att rätta till felet.

4. Diagnostisera och åtgärda Windows Update-problem

 1. tryck på fönster + tangent Rkille tjänster.msc i dialogrutan och tryck på Kom in i.
 2. I Tjänster-fönstret, hitta Windows uppdatering, högerklicka på den och klicka Gripa.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 3. tryck på fönster + tangent min öppen Filhanterareoch navigera vägen C:\Windows.
 4. Leta upp Distribution av programvara högerklicka på den och välj Radera.5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 5. Starta om din dator och leta efter Windows-uppdateringar.

Många användare har rapporterat hög CPU-användning när de använder Windows Update-verktyget och Microsoft bekräftade att det är sant.

Om du upplever hög CPU-användning när du letar efter Windows-uppdateringar kan du köra felsökaren. Felsökaren kan också åtgärda problemet. Windows Update fungerar inte fel.

5. Kör verktyget för systemfilskontroll.

 1. tryck på fönster Nyckeltyp CMDoch välj Kör som administratör.
 2. Klick Ja att ge applikationen administrativ åtkomst på Användarkontokontroll fönster.
 3. När kommandotolken öppnas skriver du följande och trycker på Kom in i: sfc /scannow5 sätt att fixa Svchost.exe hög CPU-användning
 4. Vänta tills skanningen är klar och starta om datorn för att kontrollera om felet kvarstår.

I vissa fall utlöses vanligtvis fel med hög CPU-användning på grund av skadade systemfiler. Att köra en SFC-skanning är ett av de bästa sätten att reparera korrupta filer och fixa svchost.exe hög CPU-användning.

I de flesta fall utlöser ett virus eller skadlig programvara ett virus, eller så utlöser skadlig programvara svchost.exe hög CPU-användning. Men som vi har sett i den här artikeln kan det också initieras av flera sekundära faktorer.

Att lösa felet är inte en komplicerad uppgift och kan göras genom att helt enkelt följa vår guide. Om du har några frågor om svchost.exe, vänligen meddela oss genom att lämna en kommentar.