• Om du ser Inget batteri hittat meddelande i Windows, tappa inte hoppet! Det kan vara ett trivialt problem och ett som är lätt att fixa.
 • Problemet kan orsakas av inaktuella drivrutiner, felaktiga anslutningar och överhettning.
 • För att fixa saker kan du uppdatera de relevanta drivrutinerna eller installera den senaste Windows-versionen, bland andra metoder, här.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Batterier är en kritisk komponent i bärbara Windows-datorer, eftersom dessa ger den ström som krävs när de inte är anslutna till en elkälla. Och när användare upptäcker att inget batteri upptäcks kan det gå väldigt fel.

De Inget batteri hittat meddelandet visas när du håller markören över Batteri ikonen i det högra hörnet av Aktivitetsfältet. Om du klickar på den här ikonen visas meddelandet, Inget batteri närvarande.

Problemet är att det har setts på alla iterationer av operativsystemet, inklusive de två senaste, Windows 10 och 11. Så om du också stötte på Inget batteri hittat meddelande, ta reda på vad som orsakar felet och lösningarna för det i följande avsnitt.

Contents

Vad betyder det när det står att inget batteri upptäckts?

När du stöter på Inget batteri hittat meddelande betyder det att datorn inte kan identifiera en och därefter inte drar ström från batteriet.

Men det betyder inte på något sätt att det inte finns något batteri anslutet. För det mesta är ett fullt fungerande batteri anslutet men det upptäcks inte på grund av mjukvaru- eller hårdvaruproblem.

Ofta är det föråldrade eller korrupta drivrutiner som leder problemet. Även överhettning i Windows har visat sig vara en underliggande orsak i detta fall. Dessutom, om du nyligen återanslutit den, se till att batteriet sitter ordentligt.

Här är några av de fall du kan stöta på felmeddelandet:

 • Sony Vaio Inget batteri har upptäckts
 • Lenovo Inget batteri har upptäckts
 • Acer Inget batteri detekteras
 • Asus Inget batteri har upptäckts
 • HP Inget batteri har upptäckts

Låt oss nu gå igenom lösningarna för att få saker att fungera.

Hur fixar jag att inget batteri upptäcks i Windows 10?

1. Kör felsökaren för ström

 1. Typ Kontrollpanel i Sök bar och klicka sedan på det relevanta sökresultatet.kontrollpanel
 2. Välj Stora ikoner från Visa efter rullgardinsmenyn.stora ikoner
 3. Klicka på Felsökning.felsökning för att åtgärda inget batteri detekteras
 4. Klicka sedan på System och säkerhet.System och säkerhet
 5. Klicka på Kraft felsökare för att köra den.ström för att fixa inget batteri detekteras
 6. Följ nu instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.felsökare

Den inbyggda felsökaren är ofta det bästa sättet att fixa problemet Inget batteri hittat felmeddelande eftersom det gör det automatiskt med minimal ansträngning från din sida.

2. Utför en strömcykel på din bärbara dator

 1. Koppla bort alla externa enheter från den bärbara datorn.
 2. Ta ut batteriet.
 3. Tryck på strömbrytaren på den bärbara datorn i cirka 10-15 sekunder.strömknappen
 4. Sätt i batteriet och starta sedan om datorn.
 5. Anslut nätadaptern och kontrollera sedan om din maskin kan upptäcka batteriet igen.

Att utföra en strömcykel hjälpte de flesta användare att lösa problemet på nolltid. Så innan du går till de lite komplexa lösningarna, se till att prova det.

3. Uppdatera ditt BIOS

Anteckningsikon
NOTERA

När du uppdaterar BIOS, se till att batteriet finns och att nätadaptern är ansluten. Se också till att inte koppla bort datorn från strömkällan medan uppdateringen pågår.

Om du får Inget batteri hittat varning på din dator, kan det vara ett problem med chipsetkortet.

Så du kanske måste kontrollera och installera den senaste tillgängliga BIOS-uppdateringen och chipset-drivrutinerna för din enhet. Även om den länkade guiden är för Windows 11, förblir konceptet detsamma, och det bör tillåta dig att uppdatera BIOS i Windows 10 också.

Om problemet kvarstår efter BIOS-uppdateringen, gå till nästa metod.

4. Kontrollera batteri- och ACPI-inställningarna

 1. Tryck Windows + R att öppna Springastiga på devmgmt.msc i textfältet och klicka OK.devmgmt.msc
 2. Dubbelklicka på Batterier för att utöka kategorin.batteri
 3. Dubbelklicka nu på ACPI inträde för att se dess Egenskaper.ACPI för att fixa inget batteri detekteras
 4. Om den inte läser Den här enheten fungerar inte korrekt under Enhets statusförst uppdatera drivrutinerna, och om det inte fungerar, leta efter andra hårdvarurelaterade problem.Enhets status

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Det kan vara så att ditt batteri åldras och kanske inte visas i BIOS. Kontrollera ACPI-inställningarna först för att se om batteriet syns där.

Om du har tillgång till ett annat batteri, byt ut det nuvarande mot det och kontrollera om problemet ligger i datorn eller det tidigare anslutna batteriet. Du kan också prova det problematiska batteriet på en annan bärbar dator för att verifiera detsamma.

Om problemet ligger i batteriet är byte av det den enda hållbara lösningen. Även om du kan få det reparerat, är dessa vanligtvis inte lika effektiva.

5. Sätt tillbaka batteridrivrutinen

 1. Typ Enhetshanteraren i Sök fältet längst ner till vänster och klicka på det relevanta resultatet.Enhetshanteraren
 2. Dubbelklicka på Batterier för att expandera och visa enheterna under den.batterier
 3. Högerklicka på Microsoft ACPI-kompatibelt kontrollmetodbatteri och välj sedan Avinstallera enheten.avinstallera enhet för att fixa inget batteri detekteras
 4. Klick Avinstallera i bekräftelseprompten.avinstallera
 5. När det är klart, starta om datorn, och Windows installerar sedan automatiskt den bästa tillgängliga drivrutinen för batteriet.

Dessutom, om du inte vill fortsätta den manuella processen ovan, kan du alltid hantera denna situation med en specialiserad programvara, som t.ex. DriverFixsom kommer att utföra alla dessa steg automatiskt.

Den skannar enkelt hela din dator efter inaktuella drivrutiner och uppgraderar dem med den senaste versionen så att den kan öka enhetens prestanda.

5 sätt att fixa Inget batteri upptäcks i Windows 10

DriverFix

Välj att använda ett säkrare och säkrare program för att hålla dina drivrutiner ständigt uppdaterade.

Gratis provperiod Ladda ner nu

Hur fixar jag Inget batteri hittat på Windows 11?

När man stöter på Inget batteri hittat meddelande i Windows 11, bör ditt primära tillvägagångssätt vara att återansluta batteriet och starta om datorn. I de flesta fall har dessa två hjälpt till att fixa saker för användare eftersom den underliggande orsaken var en trivial bugg eller felaktiga anslutningar.

Uppdatera även drivrutinerna för batteriet och installera den senaste versionen av operativsystemet, dvs Windows 11, om en sådan finns tillgänglig.

Dessutom, om datorn har varit igång ett tag och Windows 11-enheten överhettas, låt den vila en stund och vänta på att temperaturen ska komma tillbaka till normala nivåer. När den bärbara datorn har svalnat bör den upptäcka batteriet.

Kan en bärbar dator köras utan batteri?

Ja, utan tvekan kan du använda en bärbar dator utan batteri. Den behöver bara anslutas till en strömkälla, dvs laddningskabeln måste vara ansluten och ge den ström som krävs.

När du ser Inget batteri hittatmen den bärbara datorn fungerar fortfarande, detta beror på att den drar ström direkt från strömkällan, precis som en stationär dator.

Många användare med gamla generationens bärbara datorer använder det på detta sätt när batteriet slutar fungera. Men kom ihåg att i det här fallet kommer även den minsta fluktuationen i strömförsörjningen att stänga av den bärbara datorn, och du kommer att förlora osparade data.

Hur återställer jag mitt batteri?

 1. Spara ditt viktiga arbete och låt batteriet ladda ur tills det stängs av.
 2. Ta bort batteriet och rengör eventuellt damm i kontakterna.
 3. Anslut laddaren och tryck på strömknappen.
 4. Om din dator kan fungera utan batteri, låt den starta upp helt och stänga av den igen.
 5. Om det inte fungerar utan batteri, tryck och håll in strömknappen i över 30 sekunder.
 6. Slutligen ansluter du batteriet, ansluter laddaren och väntar på att den laddas i ungefär en timme.

Det är allt! Du vet nu allt som finns att göra om Inget batteri hittat problemet och skulle ha det åtgärdat vid det här laget. Om lösningarna som listas här inte fungerar kan du behöva byta ut batteriet.

Ta också reda på vad du ska göra om den bärbara datorns batteri inte laddas när den är ansluten.

Vi vill gärna höra från dig. Dela din kommentar i avsnittet nedan och berätta för oss om du kunde åtgärda problemet. Lämna där alla andra frågor du kan ha också.