• Föråldrade grafikdrivrutiner kan orsaka att VGA-problemet inte fungerar.
 • Att byta till en HDMI är ett enkelt alternativ för att komma förbi VGA-problem.
 • Att starta om din dator är ett effektivt alternativ att överväga när du stöter på grafikrelaterade problem.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Att ansluta din bärbara dator till en bildskärm för en andra skärm borde vara enkelt, eller hur? Men många saker kan gå fel när du ansluter din dator till din bildskärm med en VGA.

Problem med att VGA inte fungerar är något som de flesta användare har klagat på. Det betyder ett problem med VGA-signalen på din bärbara dator, vilket innebär att den inte kan dela skärmen med skärmen.

VGA (Video Graphics Adapter) är en kontakt för datorvideoutgång. Det skapar ett analogt gränssnitt mellan den bärbara datorn och monitorn.

Du behöver dock en VGA-signal på din bärbara dator för att kunna överföra din grafik till bildskärmen. En annan grafikadapter är HDMI. Dessutom klagar användare över att VGA inte fungerar medan HDMI är.

Dessutom kan flera villkor vara ansvariga för att den bärbara datorn VGA till HDMI inte fungerar. Maskinvaru- eller anslutningsproblem är den dominerande orsaken till detta problem.

Contents

Varför har min VGA ingen signal?

 • Hårdvara/anslutningsproblem: En av anledningarna till att användare stöter på VGA-inga signalproblem är ett anslutningsfel. När VGA-kabeln inte är insatt i rätt port kommer det att leda till problem som att HP laptops VGA-utgång inte fungerar. Om kontakten inte är helt ansluten till VGA-porten kan det också påverka signalanslutningen till den bärbara datorn.
 • Föråldrade grafikdrivrutiner: Att köra föråldrade drivrutiner på din dator kan orsaka många problem med dina bildskärmsanslutningar. Eftersom föråldrade grafikdrivrutiner saknar nödvändiga uppdateringar för att hjälpa dem att köra grafik smidigt, kan de stöta på svårigheter som ingen VGA-signal. Problemet med att den bärbara datorn till TV VGA inte fungerar kan också uppstå på grund av föråldrade grafikdrivrutiner.
 • Dator i viloläge: Bildskärmen kan inte ta emot en VGA-signal från din bärbara dator om den bärbara datorn är i vilo- eller viloläge. Den bärbara datorn kopplas från alla enheter när den är i viloläge, eftersom det gäller den virtuella grafikadaptern.
 • Föråldrade Windows: Föråldrat Windows indikerar att versionen som körs på din dator är gammal och behöver uppdateras. Därför kan det blockera VGA-signalen eller hindra grafisk överföring, vilket resulterar i dessa VGA-problem på Windows 10/11.

Hur vet jag om min VGA är trasig?

Det bästa sättet att testa om din VGA har problem är att byta VGA-kontakten till en ny och se om problemet kvarstår. Att använda din VGA-kontakt med en annan bärbar dator kan också hjälpa dig att veta om din VGA är felaktig.

Hur fixar jag min bärbara VGA om den inte fungerar?

1. Starta om datorn

 1. Klick Start på din skärm.
 2. Välj Kraft från rullgardinsmenyn.
 3. Klicka på OmstartOK.5 sätt att fixa din bärbara VGA-signal när den inte fungerar

Om du startar om din enhet kan det åtgärda problemet med att Dell laptop VGA-utgång inte fungerar.

2. Kontrollera din VGA-anslutning

Se till att VGA:n är insatt i rätt port. Kontrollera också om den är ansluten hela vägen genom att trycka in den lätt i porten.

3. Uppdatera grafikdrivrutiner

 1. tryck på Windows + R tangenterna för att fråga Kör dialogrutan.
 2. Typ devmgmt.MSCklicka sedan på OK knapp.5 sätt att fixa din bärbara VGA-signal när den inte fungerar
 3. Klicka på Grafikkort.5 sätt att fixa din bärbara VGA-signal när den inte fungerar
 4. Välj förare och högerklicka på den.
 5. Klicka på Uppdatera drivrutinen alternativ och välj Sök automatiskt efter drivrutiner.5 sätt att fixa din bärbara VGA-signal när den inte fungerar

Uppdatering av grafikdrivrutiner kommer att fixa den bärbara VGA-porten som inte fungerar på Windows 10/11.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Det snabbaste och effektivare sättet som sparar tid och gör jobbet åt dig är att välja en programvara som automatiskt uppdaterar drivrutinerna åt dig.

Vi rekommenderar att du använder DriverFix för denna typ av problem. Detta verktyg identifierar gamla och saknade drivrutiner och låter dig uppdatera dem med en knapptryckning.

5 sätt att fixa din bärbara VGA-signal när den inte fungerar

DriverFix

Börja använda denna effektiva och användarvänliga programvara för att ha dina drivrutiner uppdaterade.

Fri Ladda ner

4. Uppdatera Windows

 1. Klicka på Start knappen på Skrivbord.
 2. Välj inställningar från alternativen och välj Uppdatering och säkerhet.5 sätt att fixa din bärbara VGA-signal när den inte fungerar
 3. Klicka på Windows uppdateringvälj sedan Sök efter uppdateringar.5 sätt att fixa din bärbara VGA-signal när den inte fungerar

Windows kommer automatiskt att ladda ner uppdateringar om det finns några tillgängliga.

5. Byt till HDMI

Ett enkelt sätt att åtgärda problemet med att VGA för den bärbara datorn inte fungerar är att byta till en annan kontakt som är HDMI. High-Definition Multimedia Interface är ett annat sätt som användare kan överföra ljud och video från en bärbar dator till en bildskärm.

Byt till en HDMI för att bespara dig stressen med att felsöka dina inställningar. Det kan hjälpa till att fixa problemet med att den bärbara datorn VGA till HDMI inte fungerar.

Hur aktiverar jag VGA på min bärbara dator?

 1. Högerklicka på din skärm och välj Skärminställningar.
 2. Välj Anslut till en trådlös skärm och välj Upptäcka, detektera.5 sätt att fixa din bärbara VGA-signal när den inte fungerar
 3. Välja VGA-skärm och klicka på OK.

Genom att göra detta kan du byta till en VGA-skärm på din bärbara dator.

Det här är de mest effektiva felsökningsfixarna vi kan komma på. Om ditt problem faller inom dessa kategorier, bör någon av ovanstående korrigeringar hjälpa till att lösa problemet med att VGA för bärbar dator inte fungerar.

Icke desto mindre rekommenderar vi användare att läsa igenom vår artikel om hur man fixar DisplayPort till VGA-adapter som inte fungerar / ingen signal.

Avslutningsvis kan användare läsa om vad de ska göra om VGA slutar fungera efter uppdatering av Windows 10/11.

Om någon av dessa har fungerat för dig, vänligen lämna din feedback och förslag i kommentarerna nedan. Vi vill gärna höra från dig.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.