• OpenGL-problem är ofta ett resultat av felaktig optimering av drivrutiner på din dator eller felkonfigurerade inställningar.
 • Installation av den senaste versionen av grafikdrivrutinen bör hjälpa till att lösa dessa problem.
 • Du kommer också att få reda på hur du uppdaterar OpenGL i den här guiden.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Windows 10 är ett utmärkt operativsystem, och trots alla stora förbättringar som det fått, kommer det fortfarande med några problem och buggar. Flera användare har rapporterat OpenGL-problem som påverkade den övergripande spelupplevelsen.

I stort sett alla OpenGL-fel orsakas av bristande optimering av drivrutiner i Windows 10 och Windows 11, den senaste iterationen från Microsoft. Och när du stöter på OpenGL-problem slutar flera applikationer och spel som är beroende av det, till exempel Minecraft, att fungera.

Några av OpenGL-felen du kommer att stöta på är följande:

 • OpenGL-fel 1282
 • OpenGL-fel 1280
 • Detta program kräver OpenGL 2.0 eller högre

Men oroa dig inte! Vi går igenom allt som finns att veta om problemet och de mest effektiva lösningarna för det.

Contents

Vad orsakar OpenGL-fel på Windows 10?

Om OpenGL inte fungerar i Windows 10 eller någon annan iteration av operativsystemet, är det troligtvis ett problem med grafikdrivrutinen. Du kanske använder en korrupt eller föråldrad version av drivrutinen.

Korrupta systemfiler har också visat sig vara en underliggande orsak, och att köra några skanningar bör fixa saker i det här fallet. Dessutom kan problemet ligga i själva applikationen eller spelet som använder OpenGL, i så fall skulle en ominstallation av det vara den idealiska lösningen.

Hur kan jag fixa OpenGL-fel i Windows 10?

1. Ta bort grafikdrivrutiner och installera om den senaste versionen

Det första du bör överväga att göra är att först ta bort och sedan installera om den senaste versionen av grafikdrivrutinen.

Observera dock att det är viktigt att välja rätt drivrutinsversioner från tillverkarens webbplats. Om du väljer och installerar fel kan detta ha en negativ inverkan på datorn och påverka dess kärnfunktion.

Att uppdatera drivrutiner manuellt kan utsätta datorn för fara, så vi rekommenderar att du laddar ner DriverFix att göra det automatiskt.

Detta lätta verktyg kommer att hålla ditt system borta från skador genom att ladda ner och installera lämpliga drivrutinsversioner varje gång du behöver det för att göra det.

5 enkla sätt att fixa OpenGL-problem i Windows 10

DriverFix

För bästa prestanda, uppdatera dina GPU-drivrutiner och föråldrade drivrutiner på din dator.

Gratis provperiod Ladda ner nu

2. Installera grafikdrivrutinen i kompatibilitetsläge

 1. Efter att ha laddat ner den senaste versionen av grafikdrivrutinen högerklickar du på installationsfilen och väljer Egenskaper.egenskaper för att fixa opengl-problem
 2. Därefter navigerar du till Kompatibilitet flik.kompatibilitet
 3. Kolla nu Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för och välj sedan en äldre iteration av operativsystemet från rullgardinsmenyn.kör det här programmet i kompatibilitetsläge för att fixa opengl-problem
 4. När du är klar klickar du OK för att spara ändringarna och kör sedan installationsfilen för att slutföra installationen.ok

När installationen är klar, kontrollera om OpenGL-problemen är lösta. Om dessa kvarstår, gå till nästa lösning.

3. Kör SFC-skanningen

 1. Typ Kommandotolken i Sök bar och klicka sedan på Kör som administratör till höger.Kommandotolken
 2. Klick Ja i UAC prompt.ja
 3. Nu, klistra in följande kommando och tryck Stiga på att köra SFC skanna:sfc /scannowsfc scan för att fixa opengl-problem

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om det var korrupta systemfiler bakom felet, kör en SFC (System File Checker) skanningen borde fixa saker. Dessutom, om SFC-skanningen individuellt inte kunde lösa OpenGL-problemen, kan du köra DISM-verktyget först och sedan SFC-skanningen igen.

4. Ladda ner OpenGL från webbplatsen

 1. Gå till OpenGL webbplatsoch välj nedladdningsalternativet.ladda ner
 2. Välj nu din grafikhårdvara från alternativen här.grafikkort
 3. Leta upp den aktuella drivrutinen och ladda ner den.
 4. När du är klar, kör installationen och följ instruktionerna på skärmen för att installera den.

Många användare rapporterade att Windows slutade upptäcka OpenGL på sina system efter att ha installerat de senaste uppdateringarna, och när de väl gick vidare med att installera OpenGL 2.0 i Windows 10 från webbplatsen fungerade det som en lösning. Så se till att prova det också.

5. Justera din dator för bästa prestanda

 1. Typ Visa avancerade systeminställningar i Sök bar och klicka på det relevanta sökresultatet.visa avancerade systeminställningar
 2. Klicka på inställningar knappen under Prestanda.inställningar
 3. Välj nu Justera för bästa prestanda alternativet och klicka OK för att spara ändringarna.justera för bästa prestanda för att fixa opengl-problem

Om din dator inte styr tillräckligt med resurser för att driva spelet kan du uppleva OpenGL-problem, bland annat. Och efter att ha gjort ändringarna som beskrivs i de senaste lösningarna borde saker och ting vara igång.

Hur kan jag fixa OpenGL-problem i Windows 11?

När du stöter på OpenGL-problem i Windows 11, prova först lösningarna som anges i föregående avsnitt. Om dessa inte fungerar, installera om spelet som ger fel med OpenGL eftersom det troligen är ett problem med själva spelet.

Du kan också inaktivera OpenGL om ditt grafikkort inte stöder det. Inkompatibilitet är en huvudorsak bakom OpenGL-problem, och om du inaktiverar det borde det lösa saker i Minecraft och andra appar.

Dessutom, om problemen började nyligen, kan du alltid utföra en systemåterställning. Det kommer att återställa alla ändringar som gjorts på datorn, och dina filer kommer inte att påverkas. Kom bara ihåg att välja en återställningspunkt som skapades innan du först stötte på problemet.

Kan du uppdatera OpenGL?

Ja, du kan uppdatera OpenGL, men det kan inte göras självständigt. OpenGL levereras med grafikdrivrutinen installerad på datorn, oavsett om det är Intel, Nvidia eller andra.

Och det enda sättet att uppdatera OpenGL är att uppdatera grafikdrivrutinen i Windows. När du har installerat den senaste versionen av grafikdrivrutinen kommer den senaste versionen av OpenGL att installeras automatiskt.

Det var allt tills vidare! Du vet nu hur du fixar OpenGL-problem i Windows och uppdaterar det i händelse av inkompatibilitet eller spel som kräver en nyare version av OpenGL.

Ta också reda på hur du optimerar din dator för bästa spelprestanda.

För förslag eller frågor, nå för kommentarsavsnittet nedan.