• Korrupta systemfiler orsakar ofta fel med hög CPU-användning.
 • Windows-uppdateringar är ibland ansvariga för hög CPU-användning.
 • Om du inaktiverar Windows Defender, se till att ett antivirusverktyg från tredje part är installerat för att skydda din dator.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN

SPONSRAD

Vi föreslår Forect för att hantera en mängd CPU-relaterade problem:Denna programvara kommer att optimera din dator för maximal hastighet, fixa vanliga datorfel och skydda dig mot dataförlust, CPU-problem och maskinvarufel. Så här kan du lösa dina PC-problem och ta bort korrupta filer i tre enkla steg:

 1. Ladda ner och installera Fortect.
 2. Starta appen för att starta skanningsprocessen.

 3. Klicka på Starta reparation för att lösa alla problem som påverkar din dators prestanda.

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Många Windows-användare har rapporterat hög CPU-användning när de kört RPC-tjänsten (Remote Procedure Call). Detta gör att användarens dator hänger sig och förhindrar att den fungerar korrekt.

Om du upplever en fjärrprocedur som kallas hög CPU-användning, kommer den här artikeln att ge dig steg som hjälper dig att åtgärda felet.

I den här artikeln

Contents

Vad får en fjärrprocedur att anropa en hög CPU?

Här är några av de vanligaste orsakerna till hög CPU-användning av fjärranrop:

 • Korrupta systemfiler – Korrupta systemfiler är en av de vanligaste orsakerna till Windows-fel. Om din dator har skadade systemfiler kommer det att orsaka olika fel, till exempel hög CPU-användning.
 • Tredjepartsapplikationer – I vissa fall kan programoperationer från tredje part orsaka hög CPU-användning.
 • Windows uppdatering – Windows Update är en kritisk komponent i Windows, men när den letar efter uppdateringar tar funktionen upp mycket minne, vilket kan orsaka hög CPU-användning.

Hur kan jag fixa en fjärrprocedur som heter High CPU?

Innan du går vidare till mer avancerade lösningar, här är ett par snabba lösningar du kan prova:

 • Starta om din PC.
 • Stäng onödiga bakgrundsappar.

Om felet fortfarande kvarstår efter att ha tillämpat stegen ovan, är följande mer avancerade lösningar som hjälper dig att åtgärda felet:

1. Inaktivera OneDrive

 1. tryck på fönster Nyckeltyp Kontrollpanel, och slå Kom in i.
 2. Klick Avinstallera ett program under Program avsnittet i fönstret Kontrollpanel.4 sätt att fixa hög CPU-användning av fjärranrop
 3. Att lokalisera OneDrive från listan över program, högerklicka på den och välj Avinstallera.4 sätt att fixa hög CPU-användning av fjärranrop
 4. När du har avinstallerat, starta om din dator för att kontrollera om den höga CPU-användningen är löst.

OneDrive är känt för att orsaka hög CPU-användning i många fall då den ständigt synkroniserar med molnservern, som förbrukar mycket diskminne. Att avinstallera appen är ett sätt att fixa hög CPU-användning.

2. Inaktivera Windows Update

 1. tryck på fönster + tangent Yo att öppna inställningar Ansökan.
 2. Klick Windows uppdatering och klicka på Pausa uppdateringen i 1 vecka.4 sätt att fixa hög CPU-användning av fjärranrop
 3. Detta pausar Windows-uppdateringar tillfälligt i en vecka och låter dig avgöra om Windows-uppdateringar orsakar hög CPU-användning.

Windows-uppdateringar körs ofta i bakgrunden av ditt operativsystem och kan förbruka mycket minne beroende på vilken uppdatering som är installerad, vilket resulterar i hög CPU-användning.

Om du vill inaktivera Windows Update permanent, här är en guide som visar dig sex sätt att inaktivera Windows Updates i Windows 11.

3. Inaktivera Windows Defender

 1. tryck på fönster + tangent R För att öppna fönstret Kör, skriv gpedit.mscoch slå Kom in i.
 2. Klick Datorkonfiguration på startsidan. Ska administrativa mallarleta sedan upp Windows-komponenteroch klicka på Microsoft Defender Antivirus alternativ.4 sätt att fixa hög CPU-användning av fjärranrop
 3. Dubbelklicka sedan på Inaktivera Microsoft Defender antiviruspolicy för att redigera dina inställningar.4 sätt att fixa hög CPU-användning av fjärranrop
 4. Klicka på alternativknappen bredvid Aktiveradoch klicka Tillämpa för att göra dina ändringar. Klick OK och stäng grupppolicyredigeraren.4 sätt att fixa hög CPU-användning av fjärranrop
 5. Starta om datorn och kontrollera om felet är åtgärdat.

Microsoft Windows Defenders inbyggda antivirusprogram ger skydd mot virus och skadlig programvara.

Den här tjänsten tar dock upp mycket minne i bakgrunden och kan orsaka hög CPU-användning. Att inaktivera funktionen är ett av sätten att lösa den höga CPU-användningen av fjärranropet.

4. Kör SFC/DISM-skanningar

 1. tryck på fönster Nyckeltyp CMDoch välj Kör som administratör.
 2. Klicka sedan Ja att ge applikationen administrativ åtkomst på Användarkontokontroll fönster.
 3. När kommandotolken öppnas skriver du följande och trycker på Kom in i: sfc /scannow4 sätt att fixa hög CPU-användning av fjärranrop
 4. Kör sedan följande kommando: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth4 sätt att fixa hög CPU-användning av fjärranrop
 5. Vänta tills skanningen är klar och starta om datorn för att kontrollera om felet kvarstår.

Systemfilsgranskaren och DISM-skanningar är ett viktigt Windows-verktyg som hjälper till att identifiera och reparera korrupta systemfiler. Om felet med hög CPU-användning orsakas av skadade systemfiler kan en SFC-skanning hjälpa till att lösa felet.

Hög CPU-användning är ett av de vanligaste problemen för de flesta Windows-användare. Lyckligtvis är det ganska enkelt och okomplicerat att lösa detta fel. Allt du behöver göra är att följa vår guide och du bör ha din dator igång på nolltid.