• Om du installerar om appen rensas cacheminnet och applikationen uppdateras till den senaste uppdateringen.
  • Att inaktivera chatthuvudena är det som fungerade för de flesta användare som upplever problem med Facebook Messenger-konto.
  • Att begränsa din Messenger-app till två konton kommer också att lösa problemet.

På grund av hur besvärande Facebook Messenger lägger till ett popup-fönster för kontoproblem kan du bestämma dig för att leta efter ett alternativ.

Störningen som orsakas av detta popup-fönster kan tvinga dig att växla mellan konton eller till och med få appen att frysa.

De flesta användare rekommenderar att begränsa appen till högst två konton, eftersom programvaran kommer att uppmana dig att byta konto om den upptäcker fler än två anslutna konton.

Det skulle dock hjälpa om du försökte flera korrigeringar för att lösa Messenger-växlingskontoproblemet för alltid.

Contents

Varför ber Messenger mig att byta konto?

Problemet med byte av konto i Facebook Messenger är troligen ett fel som rapporterats överallt, inklusive i Facebooks officiella forum.

Den främsta orsaken är dock att din Messenger-app har flera konton. En annan vanlig orsak är att du inte använder samma konto på Facebook och Messenger.

Hur fixar jag problemet med byte av konto på Facebook Messenger?

1. Inaktivera chatthuvuden

  1. Inaktivera chatthuvudena genom att öppna Messenger-appen och trycka på din profilsymbol i det övre vänstra hörnet.
  2. Rulla ned och stäng av reglaget bredvid Chatthuvuden. Detta kommer vanligtvis att lösa problemet med byte av konto på Facebook Messenger.reglaget för chatthuvuden

De flesta användare löste växlingskontoproblemen genom att ta bort chatthuvudena i sin Android Messenger-app.

2. Installera om appen

  1. Peka och håll ned budbärare programikonen och tryck sedan på Avinstallera eller Ta bort.ta bort appalternativ i iPhone
  2. Besök appbutiken på din telefon (Google play för Android och App Store för iPhone.)
  3. Söka efter budbärare i sökfältet och installera den senaste versionen av appen.

Denna procedur möjliggör installation av ny data på din enhet och garanterar att du har appens senaste version.

För att åtgärda Facebook Messenger-problemet med att lägga till konto, kommer detta att återställa din app och uppdatera den till den senaste versionen.

3. Uppdatera appen

  1. Gå till App Store/Google Play Store.
  2. Söka efter budbärare.Uppdaterar Messanger-appen
  3. Knacka på Uppdatering.

Du måste uppdatera appen om du har problem med “Välj ett konto.” Vänta på en ny uppdatering om du redan har den senaste versionen av Messenger.

Det finns problem i specifika utgåvor som måste åtgärdas i efterföljande uppdateringar. Om den senaste uppdateringen innehåller ett fel måste du vänta med att rätta till det tills Facebook släpper nästa uppdatering.

Kan du ha 2 Messenger-konton?

Som de flesta andra budbärare kan du ha flera aktiva konton med Facebook Messenger. Dessutom kan du flytta mellan flera Messenger-konton. Det finns dock en gräns på fem konton.

Så här lägger du till ett konto i Messenger utan Facebook:

Tryck först på din profilbild i Messenger-appen, gå sedan till Byt konto, välj Lägg till konto och skriv nu in din information för att lägga till ett Messenger-konto.

Det är välkänt att Messengers problem förvärras för varje ny version, och många har för länge sedan gett upp appen.

Användare har dock upptäckt många lösningar eller korrigeringar för dessa problem. De officiella Facebook-forum är full av sådana hål som användare har skickat in under en lång period.

Fixningarna ovan är avsedda att hjälpa dig att bli av med budbärarvalet. Ett konto dyker hela tiden upp problemet, så du kan använda appen utan avbrott.

I kommentarsektionen nedan, låt oss veta hur du löste det här problemet.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.