• Felkoden 43 visas vanligtvis om det finns ett drivrutinsproblem med din GPU.
 • Ibland kan ett maskinvaruproblem göra att det här felet visas på din dator.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Felkoden 43 på GPU visas vanligtvis i rutan Enhetsstatus i fönstret för hårdvaruegenskaper. Om detta händer kommer Windows ibland att starta om din GPU för att åtgärda problemet.

Om du upplever det här problemet kommer dagens guide att visa dig hur du åtgärdar det ordentligt.

Contents

Vad betyder kod 43 för GPU?

Felkod 43 indikerar att det finns ett problem med din GPU. De vanligaste orsakerna till detta problem är följande:

 • Hårdvara – Om din GPU inte är korrekt ansluten kan du få det här felet. Ett skadat grafikkort kan också orsaka detta problem. Om detta händer kommer din dator inte att upptäcka din GPU.
 • Förare – Ibland fungerar de senaste drivrutinerna inte bra med din GPU. Om du installerar om drivrutiner med Display Driver Uninstaller kan du lösa problemet.

Vilka fel orsakar GPU-kod 43?

Felkod 43 är relaterad till ditt grafikkort och orsakar olika problem. På tal om problem, här är några vanliga problem som användare rapporterade:

 • Gtx 970, Gtx 1060 kod 43, gtx 1070 felkod 43 – Det här felet kan påverka Nvidia-grafikkort, och om du stöter på det, se till att köra maskinvarufelsökningen och se om det hjälper.
 • Windows har stoppat den här enheten eftersom den har rapporterat problem. (kod 43) Intel hd-grafik – Det här problemet kan också påverka Intels grafikkort, och om du stöter på det, se till att du har de senaste drivrutinerna installerade.
 • Nvidia Quadro felkod 43 – Det här problemet kan uppstå när du använder Nvidia Quadro-serien och för att åtgärda det måste du se till att det inte finns några överhettningsproblem.
 • Felkod 43 Windows 10 GPU, AMD, Nvidia – Enligt användare kan det här felet påverka alla märken av grafikkort, och om du stöter på det här problemet, se till att prova lösningarna från den här artikeln.

Så om du får felkod 43 för ditt grafikkort är det här hur du fixar det.

Hur kan jag fixa felkod 43 för ett grafikkort i Windows 10?

Innan vi börjar åtgärda det här problemet gör du ett par kontroller innan du fortsätter:

 • Kontrollera anslutningen – Om din GPU inte är ordentligt ansluten kan du få det här felmeddelandet. Om PCI-E 6-stiftskabeln inte är ordentligt ansluten kan det göra att det här problemet uppstår. Det rekommenderas också att rengöra dina kontakter och se till att det inte finns något damm i din PCI-E-kortplats.
 • Kontrollera om det finns skador på hårdvaran – Inspektera din GPU. Om du märker något konstigt på kortet kan det vara skadat. Leta också efter eventuella visuella fel, till exempel vertikala linjer. Dessa är en vanlig indikator på att din GPU är felaktig.

1. Uppdatera enhetsdrivrutinen

 1. tryck på Windows tangenten + X och välj Enhetshanteraren därifrån.
  Windows har stoppat den här enheten eftersom den har rapporterat problem. (kod 43) Intel hd-grafik
 2. Klick Displayadapter och sedan bör du högerklicka på ditt grafikkort för att öppna ytterligare snabbmenyalternativ enligt nedan.
  3 enkla sätt att åtgärda felkod 43 grafikkort
 3. Välj nu Uppdatera drivrutinen därifrån för att öppna fönstret direkt nedanför.
  3 enkla sätt att åtgärda felkod 43 grafikkort
 4. Välj Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara alternativet i det fönstret för att se om några uppdateringar krävs. Nu kommer Windows att uppdatera grafikkortets drivrutiner om det behövs.
  gtx 1070 kod 43

Du kan också gå till tillverkarens webbplats och ladda ner drivrutinen men några av våra läsare rapporterade problem med att NVIDIA-drivrutinen inte är kompatibel med Windows-versionen så fortsätt med försiktighet.

Utöver din GPU, kontrollera drivrutiner för eventuella adaptrar som du kan ha. JUA370 USB till VGA-adapter har rapporterats som en bov för detta problem, men efter att ha uppdaterat drivrutinerna var problemet borta.

Ändå kan du använda programvara från tredje part för att uppdatera dina drivrutiner automatiskt. Professionell programvara skyddar inte bara din dator från eventuell skada, utan den kommer också att välja rätt version av drivrutiner för din enhet.

De är byggda med uppdaterad teknik som är avsedd att undvika alla slags fel och är enklare att använda än de inbyggda Windows-verktygen.

Vi rekommenderar DriverFix som har visat sig vara en av de bästa förarassistentprogramvaran på marknaden.

3 enkla sätt att åtgärda felkod 43 grafikkort

DriverFix

Ett verktyg designat för att skydda din dator från potentiella fel och skador genom att hitta rätt drivrutiner för din enhet.

Gratis provperiod Ladda ner nu

2. Installera om enhetsdrivrutinen

I vissa fall kan felkod 43 visas om dina bildskärmsdrivrutiner är skadade, och det enda sättet att fixa det är att installera om dem.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Vi rekommenderar starkt att du utför en ren installation av de senaste grafikdrivrutinerna från din dators tillverkare eftersom de är skräddarsydda för att fungera specifikt med din datormodell.

1. Tryck på Windows-nyckel och skriv in Enhetshanterarenklicka sedan på resultatet.

2. Leta reda på drivrutinen för ditt grafikkort, högerklicka på den och välj Avinstallera enheten från menyn.

Felkod 43 Windows 10 AMD

3. När bekräftelsedialogrutan visas, kontrollera Ta bort drivrutinsprogram för den här enheten och klicka sedan på Avinstallera knapp.

Gtx 1060 kod 43

4. När du har tagit bort drivrutinen, starta om din dator och Windows 10 kommer automatiskt att installera standarddisplaydrivrutinen.

5. När standarddrivrutinen har installerats kontrollerar du om problemet kvarstår. Om allt fungerar kan du även ladda ner den senaste drivrutinen från din grafikkortstillverkare.

När drivrutinen har tagits bort, kontrollera om Grafikenhetsdrivrutinsfel Kod 43 NVIDIA meddelande på Windows 10 finns kvar.

3. Kontrollera GPU-temperaturen

 1. Använd valfri CPU-temperaturprogramvara för att kontrollera temperaturen på din dator.
  3 enkla sätt att åtgärda felkod 43 grafikkort
 2. Om det finns några temperaturproblem, öppna ditt fodral och rengör det.
 3. Överväg att installera ytterligare kylning.
 4. Att ta bort överklockningsinställningar kan också minska temperaturen.

Om du vill hålla enhetens temperatur i schack, men inte vill ha besväret med att göra det manuellt, bör du överväga dedikerade verktyg.

Det finns många bra CPU- och GPU-temperaturprogram som tillhandahåller lösningar på professionell nivå för att optimera din enhet.

Verktyg som t.ex AIDA64 Extreme erbjuder branschledande tekniker för att mäta prestanda hos din hårdvara, inklusive din GPU-temperatur.

De kan också utvärdera din installerade mjukvara och ge praktiska lösningar på hur du kan förbättra den övergripande PC-prestandan.

Kolla in vår artikel om de bästa ATX-kylningsfodral för din PC för mer information.

Så det är så du kan fixa felkod 43 för grafikkort i Windows. Detta är inte det enda problemet, och många rapporterade att deras GPU-användning är 0 %, men vi behandlade det problemet i en separat guide.

Om du känner till ett annat sätt att lösa problemet, vänligen dela det i kommentarsektionen nedan så att andra användare också kan prova det.