• De w3wp.exe hög CPU-användning är ett vanligt problem som utvecklare möter och beror vanligtvis på problem med webbappen eller användning av ett lågkonfigurerat system.
 • Lösningarna är enkla och snabba, men om de inte fungerar har vi också några lösningar.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Internet Information Service är avgörande för att köra webbappar och är en w3wp.exe sidrocess, problem med vilka kan orsaka hög CPU-användning och är skadliga för effektiv funktion.

Contents

Hur kan jag fixa hög CPU-användning i w3wp.exe?

1. Kontrollera om trafiken är högre än vanligt

 1. Starta en snabb webbläsare och gå till Liknande webben webbplats som övervakar onlinetrafik.
 2. Skriv in webbadressen i sökrutan och tryck Stiga på.kontrollera trafiken
 3. Similarweb kommer nu att lista den månatliga trafiken. Kom ihåg att Similarweb endast tillhandahåller data för webbsidor med mer än 5 000 trafik per månad.

CPU-användningen för en webbapp ökar med webbtrafiken, och om den ökas avsevärt på kort tid är chansen stor att det är därför w3wp.exe har hög CPU-användning.

Du kan också använda ett omfattande nätverksövervakningsverktyg för att identifiera i realtid om det finns en plötslig ökning av trafiken på en viss URL. Om så är fallet, distribuera fler resurser för att hantera den ökade efterfrågan och få processoranvändningen under kontroll.

2. Identifiera fel i webbappen

En annan trolig orsak till problemet är dåligt skriven kod som leder till fel och triggning w3wp.exe hög CPU-användning.

Kom ihåg att inte alla fel är synliga för slutanvändaren. Några av de mer komplexa förekommer vanligtvis i bakgrunden, vilket leder till hög CPU-användning, utan att något är rimligt uppenbart.

För att bekämpa detta, antingen granska koden eller använd Windows Event Viewer och IIS loggar för att identifiera felen. När du är klar, vidta nödvändiga korrigerande åtgärder för att fixa saker, och det kommer inte att finnas en w3wp.exe hög CPU i Server 2016 längre.

3. Avsluta w3wp.exe-processen

 1. Tryck Windows + R att öppna Springatyp powershell i textfältet och tryck Ctrl + Flytta + Stiga på.kraftskal
 2. Klick Ja i UAC prompt.
 3. Kör nu följande skript för att avsluta w3wp.exe bearbeta: $p = get-process w3wp* | where-object {$_.cpu -gt 50000} stop-process -inputobject $p Ykommando för att fixa w3wp.exe hög cpu

Detta är en effektiv lösning, men det är mer en lösning än en lösning. Dessutom kommer IIS automatiskt att starta om processen med minskad CPU-förbrukning.

Kom dessutom ihåg att du kan ändra värdet i kommandot beroende på datorns konfiguration.

Om detta fixar w3wp.exe hög CPU, skapa en batchfil, lägg till den i uppgiftsschemaläggaren och ställ in den att köras varje timme eller så.

4. Flytta mappen du gör ändringarna till

Om du får w3wp.exe högt minne eller CPU medan du skapar undermappar eller modifierar de befintliga, skulle en snabb lösning vara att flytta mappen (där filerna skrivs) ut från webbapplikationens huvudmapp och sedan göra ändringarna.

Kom ihåg att detta är en lösning och endast bör användas på kort sikt. I slutändan måste du identifiera och eliminera den bakomliggande orsaken.

5. Kontrollera antivirusprogrammet

Ett fåtal användare rapporterade att deras antivirus kom i konflikt med w3wp.exe och ledde till hög CPU-förbrukning. Kontrollera först om antivirusprogrammet har en buffertspillskyddsfunktion och inaktivera det.

Om det inte finns ett alternativ att inaktivera det eller om du inte kan ta reda på det, avinstallera viruset ett tag och bekräfta om CPU-användningen kommer till normala nivåer. Om det gör det rekommenderar vi att du installerar den tidigare stabila versionen eller använder ett mer pålitligt antivirusprogram.

Det är allt! Med w3wp.exe hög CPU fast, kan du fortsätta köra webbapplikationen effektivt. Kolla också våra favoritwebbappar för att rita och redigera. Om du har några frågor, kontakta oss via kommentarsektionen nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.