• Händelse-ID 4724 är en Windows-säkerhetshändelseloggpost som indikerar ett försök att återställa lösenordet för ett användarkonto.
 • Om du misstänker ett säkerhetsintrång eller behöver ytterligare hjälp, rekommenderar vi att du rådgör med din IT-avdelning.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Att förstå Event ID 4724 och dess implikationer är avgörande för att upprätthålla säkerheten och integriteten för användarkonton i en Windows-miljö.

I den här guiden kommer vi att utforska händelse-ID i detalj och belysa dess innebörd och betydelse. Vi kommer att undersöka orsakerna bakom dess uppkomst och rekommendera åtgärder för att lösa problemet.

Contents

Vad är händelse-ID 4724?

Händelse-ID 4724 är en informationshändelse som indikerar en användares försök att återställa ett kontolösenord för ett annat konto.

Den här posten ger detaljerad information om kontoåterställningen, inklusive kontonamnet, användaren som utför återställningen och datum och tid för återställningsförsöket.

Det kan hjälpa administratörer att identifiera vem som initierade kontoåterställningen, vilket kan vara användbart för efterlevnad, säkerhetsgranskning och felsökning.

Varför inträffar händelse-ID 4724?

Det kan finnas flera faktorer som orsakar händelse-ID 4724; några av de vanligaste är:

 • Rutinmässigt lösenordsunderhåll – Händelse-ID:t kan visas eftersom systemadministratörer eller IT-personal utför vanliga lösenordsunderhållsaktiviteter.
 • Kompromiss med användarkonto – Indikerar ett försök att återställa ett konto som har utsatts för intrång eller misstänks vara intrång.
 • Lockout av användarkonto – En administratör kan initiera en lösenordsåterställning för att återställa kontoåtkomst när en användares konto blir låst på grund av flera misslyckade inloggningsförsök.
 • Privilegerade användaråtgärder – När en privilegierad användare, till exempel en systemadministratör, återställer lösenordet för ett annat användarkonto som en del av deras roll och ansvar, kan det utlösa felet.

Nu när du känner till orsakerna till händelse-ID:t, låt oss dyka in i lösningarna för att fixa det.

Vad kan jag göra om händelse-ID 4724 visas?

1. Kontrollera legitimitet

 1. tryck på fönster Nyckeltyp händelsevisareoch klicka Öppen.Öppna Event Viewer Event ID 4724
 2. Ska Windows loggarsäkerhet.
 3. I den högra panelen får du en lista över loggade händelser.
 4. Att lokalisera Händelse-ID 4724välj och gå till Allmän. Verifiera kontonamnet och användaren som utför återställningen mot organisationens register eller policyer.Kontrollera information om händelse-ID
 5. Om kontoåterställningen verkar misstänkt kan du göra en grundlig undersökning för att avgöra om något säkerhetsintrång eller kompromiss har inträffat.

Med ovanstående lösning kan du kontrollera om kontoåterställningsförsöket godkändes och utfördes av en administratör eller privilegierad användare. Det är det första steget att hantera händelse-ID 4724.

2. Utvärdera kontoaktivitet och vidta omedelbara åtgärder

 1. Tryck fönster + Yo att öppna inställningar Ansökan.
 2. Ska kontonoch klicka Inloggningsalternativ.Inställningar: Inloggningsalternativ Händelse-ID 4724
 3. Klick Lösenord och då Förändra.ändra lösenord
 4. Ange nu det aktuella lösenordet och klicka Nästa.Ange aktuellt lösenord Event ID 4724
 5. Ange det nya lösenordet och bekräfta lösenordet och klicka sedan Nästa.Ändra lösenordshändelse-ID 4724
 6. Klick Avsluta att slutföra.Sluthändelse-ID 4724

För mer information om kontot, granska den senaste inloggningshistoriken och aktivitetsloggarna för att identifiera eventuellt ovanligt eller misstänkt beteende. Om du ser tecken på obehörig åtkomst, ändringar av kontoinställningar eller ovanliga inloggningsmönster har kontot äventyrats.

Om kontot tillhör en användare måste du omedelbart informera denne om detta. Du bör be dem att ändra lösenordet till ditt användarkonto; Följ stegen ovan för att ändra kontolösenordet.

Så det här är sakerna du kan göra om du ser händelse-ID 4724 i Event Viewer. Om kontoåterställningsförsöket indikerar ett potentiellt säkerhetsbrott eller kompromiss, vänligen rapportera incidenten till lämpliga IT- eller säkerhetsteam och eskalera ärendet för vidare utredning och lösning.

För att övervaka alla händelser som händer på datorn behöver du veta allt om Event Viewer och hur du använder den.

Ge gärna all information, tips och din erfarenhet av ämnet i kommentarsfältet nedan.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!