• Problemet med att Dell XPS 13-batteriet inte upptäckts kan orsakas av överdriven värme, vilket gör att batteriet kopplar ur sig själv.
 • Det kan dock också finnas vissa programvaruproblem relaterade till detta problem, till exempel gamla eller felaktiga drivrutiner.
 • Här kommer du att hitta 5 lösningar för att åtgärda batteriproblemet med Dell XPS 13.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Dell XPS 13 anses av många vara den heliga graalen för mycket bärbara bärbara datorer, med en batteritid på upp till 14 timmar på en enda laddning.

Som med alla andra bärbara komponenter, om ett drivrutin- eller maskinvarufel uppstår kan du upptäcka att Dell XPS 13-batteriet inte längre upptäcks av enheten.

Det här problemet betyder inte nödvändigtvis att batteriet inte fungerar, vilket innebär att du kan fixa enheten utan att ta den till en specialist.

Vi visar dig fem metoder som du kan använda för att lösa problemet, men först måste du avgöra vad som orsakade felet.

Contents

Varför upptäcker inte min bärbara dator batteriet?

Det finns flera problem som kan göra att Dell XPS 13-batteriet inte känns igen, med det vanligaste är överdriven värme. Att ladda eller ladda ur batteriet genererar mycket värme.

Om chassit inte kan kyla ner din enhet snabbt nog kommer temperaturen att öka och skada de andra komponenterna.

Alla moderna bärbara datorer är utformade för att automatiskt koppla bort batteriet om dess temperatur blir farligt hög.

Förutom ett internt fel på batteriet är den enda andra orsaken till problem mjukvarurelaterade.

Moderkortet på XPS 13 gränssnitt med batteriet för att avgöra hur mycket laddning det har lagrat och hur mycket ström som töms vid en given tidpunkt.

Om drivrutinerna eller operativsystemets filer innehåller fel kommer batteriet inte att kännas igen.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Det är också möjligt för batteriet att helt förlora sin förmåga att hålla en elektrisk laddning, eller att dess skyddskretsar inte fungerar.

De Dell XPS 13 batteri är inte borttagbar och ägare bör inte försöka öppna upp den bärbara datorn utan teknisk kunskap.

Ett defekt batteri kan endast bytas ut på en auktoriserad datorverkstad.

Hur fixar jag att mitt Dell-datorbatteri inte upptäcks i Windows 10/11?

1. Starta om den bärbara datorn och låt den svalna

 1. Klicka på i aktivitetsfältet StartKlicka på Kraft symbolen i det nedre högra hörnet för att öppna strömmenyn och välj Omstart.Starta om den bärbara datorn och låt den svalna
 1. Vänta tills den bärbara datorn startar om och undvik att använda den tills den är sval vid beröring.

2. Starta om eller installera om drivrutinerna

 1. Öppna aktivitetsfältet Start meny och typ Enhetshanteraren i sökrutan längst upp.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Tryck Stiga på för att öppna programmet och navigera till Batterier.
 2. Expandera kategorin och dubbelklicka sedan på Microsoft AC-adapterenhet.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Välj från topplistan Förare och klicka på Avinstallera enhet för att ta bort drivrutinen.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Upprepa steg 3 och 4, men välj Microsoft ACPI-kompatibelt kontrollmetodbatteri istället för Microsoft AC-adapter enhet.
 2. Öppna Start menyn igen och skriv Sök efter uppdateringar i Sök bar.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Tryck Stiga på för att öppna programmet och klicka sedan på Sök efter uppdateringar knappen för att ladda ner den avinstallerade drivrutinen igen.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det

Om Windows inte lyckades hitta någon uppdatering åt dig bör du prova att använda en programvara från tredje part. För att automatiskt uppdatera våra drivrutiner använder vi DriverFix.

Detta verktyg är specialiserat på att hitta och uppdatera alla inaktuella drivrutiner. Smart och snabbt, DriverFix kommer att tillhandahålla en säker och korrekt installationsprocess med filer från dess över 18 miljoner drivrutindatabas. Du kan också skapa säkerhetskopior för alla drivrutiner i alla fall.

Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det

DriverFix

Se till att alla dina drivrutiner uppdateras korrekt med denna fantastiska programvara.

Gratis provperiod Ladda ner nu

3. Utför en strömcykel för att återställa ett flatlinjeformat batteri

 1. Koppla bort alla USB-enheter från den bärbara datorn.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Koppla ur laddaren och låt enheten få slut på batteri och stäng av din dator.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Medan den bärbara datorn är avstängd, anslut strömförsörjningen igen och vänta i 15 minuter.
 2. Slå på den bärbara datorn och kontrollera att batteriet nu har upptäckts.

4. Uppdatera Windows

 1. Klicka på Windows-ikonen, skriv Sök efter uppdateringar i sökfältet och tryck Stiga på på ditt tangentbord för att öppna Windows uppdatering meny.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Klicka på Sök efter uppdateringar och vänta tills operativsystemet har installerat alla uppdateringar.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Starta om den bärbara datorn.

5. Använd felsökaren för ström

 1. Klicka på Windows ikon, typ felsöka i sökfältet i menyn och klicka på Felsök inställningar när det dyker upp som ett resultat.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Klicka på Andra felsökare.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det
 1. Bläddra ner genom felsökningslistan och tryck på Springa knappen bredvid Kraft felsökare.Dell XPS 13-batteri inte upptäckt/känd: 5 sätt att fixa det

Hur återställer jag mitt Dell XPS-batteri?

Dell XPS har inte en dedikerad batteriåterställningsknapp som andra bärbara modeller, vilket gör processen svårare. För att utföra en batteriåterställning måste du använda en kombination av metoder 2 och 3 som presenteras ovan.

Du måste först ta bort och installera om batteridrivrutinerna. Detta kommer att säkerställa att all data relaterade till batteriet tas bort från enheten.

Utför sedan en strömcykel för att låta operativsystemet upptäcka batteriets kapacitet och prestanda.

Den här processen hjälper också till att fixa fel som gör att operativsystemet felaktigt uppskattar hur lång tid din bärbara dator kan köras på en enda laddning. Det kommer också att fixa situationer där Dell XPS 13-batteriet inte laddas.

Om du har andra frågor eller förslag får du gärna meddela oss i kommentarsfältet nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.