• Bärbara fläktar kan bli igensatta av smuts, köra överflödiga program och en mängd andra saker, göra högt och störande ljud även utan att bli varma.
 • Ett av de mest effektiva sätten att lösa detta problem är att byta ut den felaktiga fläkten.
 • Du kanske inte behöver demontera din bärbara dator innan du rengör fläkten.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Det är inte ovanligt att en bärbar fläkt går högt när datorn blir varm. Den går snabbare och högre för att hålla ute den varma temperaturen och systemet i gott skick.

Men vad ska man göra när din bärbara dator inte är varm, men fläkten går högt? För de flesta människor kan detta ljud vara mycket distraherande och irriterande. Även om det också, som rapporterats, skrämmer vissa användare eftersom de tror att deras bärbara dator är trasig.

Detta har varit den senaste tidens oro för användare angående deras bärbara datorers fans. Lyckligtvis har detta fångat vår uppmärksamhet, och vi är inställda på att tillhandahålla tre möjliga fixar till din dator om den inte är varm, men fläkten är hög.

Contents

Varför är min bärbara fläkt hög men inte varm?

Det finns olika anledningar till varför en bärbar fläkt skulle köra högt men inte varm. En vanlig dag när den bärbara datorn är varm kan ge höga ljud. Men när den bärbara fläkten går högt när den inte är varm kan det bero på följande:

 • Din fläktventil är smutsig: När det samlas smuts i din fläktventil utan att rensas ut under en längre tid. Genom detta tar fläkten emot fyllda med damm och andra partiklar, vilket får fläkten att rulla med kraft eller hinder. Dessa kan sedan pressa din bärbara dator för att göra fruktansvärda ljud.
 • Defekt bärbar fläkt: En annan sak som kan få din bärbara fläkt att göra högt ljud är om fläktdelarna har slitits ut. Detta kan vara möjligt om fläkten har lossnat med tiden eller om fläkten får fel av någon mekanisk eller teknisk incident.
 • Hög CPU-användning: Din bärbara fläkt kan också, helt plötsligt, göra ett högt ljud om du öppnar program som kan slita ner din CPU. Om du startar program som är inkompatibla med ditt systems minne och lagring, riskerar du att systemet kraschar eller avger höga ljud.

Är det dåligt om min bärbara fläkt är högljudd?

Den bärbara fläkten är tänkt att ge systemet en sval temperatur, och om den gör ett högt ljud tjänar det ett syfte. Det låter dig veta att du kör ett program utöver dess kapacitet.

Det kan också indikera problem som lurar i systemet, särskilt när bruset kvarstår. Därför är det inte illa om din bärbara fläkt gör ett högt ljud.

Hur fixar jag min bärbara fläkt om den är hög men inte varm?

1. Inaktivera alla startappar som körs

 1. tryck på Windows tangenten + R att öppna Run box.
 2. När rutan Kör öppnas, skriv MSConfig och klicka OK.3 sätt att fixa din bärbara dator om den inte är varm men fläkten är hög
 3. Klicka på Startfält och Öppna Aktivitetshanteraren.
 4. Inaktivera alla appar du inte vill köra när du slår på ditt system.3 sätt att fixa din bärbara dator om den inte är varm men fläkten är hög
 5. När du är klar klickar du OK.

Ibland körs vissa systemprogram i bakgrunden, vilket de flesta gånger kanske inte är nödvändigt för tillfället. Det bästa är att ta bort dessa onödiga program vid uppstarten. Detta bör fixa din bärbara fläkt som går högt men inte varm.

2. Rengör din bärbara fläkt

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Ett av de bästa sätten att lösa det här problemet och tjäna själv är att rengöra din bärbara fläkt. Det är oundvikligt för din bärbara dator att inte samla damm eftersom du använder den på olika ytor. Detta kan ackumuleras med tiden och påverka fläktens prestanda.

Därför kan du behöva en tekniker för att rengöra den åt dig, eller så kan du lära dig hur du rengör en bärbar fläkt med dessa steg:

 1. Öppna din bärbara dators bakfodral.
 2. Skaffa en luft- eller elektrisk dammduk (om det har gått sämre) för att damma av smutsen.3 sätt att fixa din bärbara dator om den inte är varm men fläkten är hög
 3. Pudra och blås ut partiklarna tills fläkten är ren.
 4. Se till att inte använda någon våt substans för rengöringen
 5. Skruva tillbaka din bärbara dator efteråt.

3. Byt ut fläkten

Om du har övervägt att prova ovanstående korrigeringar slutar inte bruset från din bärbara fläkt. Vi rekommenderar att du byter ut den högljudda fläkten med en ny fläkt.

Tja, det här kanske du inte kan fixa själv. Vid detta bör du konsultera en erfaren tekniker.

Hur kan jag rengöra min bärbara fläkt utan att öppna den?

 1. Stänga av din bärbara dator och ta bort batteri om du kan.
 2. Hitta din bärbar dators luftintag. (De flesta bärbara datorer har detta på undersidan)
 3. Koncentrera a munstycke för tryckluftburk på den och blåsa. (Försök att vara försiktig så att fläkten inte går sönder)3 sätt att fixa din bärbara dator om den inte är varm men fläkten är hög
 4. Om du har avgasventiler också, blåsa komprimerad luft där.

Ovanstående korrigeringar bör hjälpa till att fixa din bärbara dator om den inte är varm men fläkten är hög. Du kan också prova att använda någon programvara för att ändra din fläkthastighet.

Dessutom har vi en guide som kan lära dig hur du styr fläkthastigheten i Windows 11; du borde kolla upp det. En annan användbar artikel för Acer bärbara användare är tre bekräftade metoder för att kontrollera Acer fläkthastighet.

Om något av dessa har fungerat för dig, vänligen lämna din feedback i kommentarerna nedan. Vi vill gärna höra från dig.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.