Aasia Yleinen

10 matkahaavetta Aasiassa

Matkahaaveet ovat sellaisia, jotka tuppaavat elämään ja muuttamaan muotoaan ajan kanssa. Boarding Time-blogin ihana Jenni haastoi minut kirjoittamaan omista matkahaaveistani. Olen lueskellut viime viikkoina toinen toistaan inspiroivampia kirjoituksia erilaisiin reissuihin liityvistä unelmista, ja saanut niistä myös itselle paljon ideoita. Kirjoitushaaste teemoineen on peräisin Kohteena maailma-blogin Ramilta. Täällä Kiinassa, kun asumme, päätin ruveta laatimaan omaa listaani Aasian kohteiden perusteella, sillä ne ovat kaikkein mahdollisimpia oikeastikin toteuttaa.

Paikka – Yunnanin maaseutu

Kuva: Natalia Chernenko (Unsplash)

Kiinalainen maaseutu on paikkana vielä meillä täällä kokematta. Eteläisessä Kiinassa sijaitseva Yunnanin maakunta on kuuluisa luonnostaan; erityisesti postikorttikuvan kauniista riisiviljelmistään. Matka Kiinan halki junalla täältä koillisesta etelään ei edes olisi loputtoman pitkä, sillä Pekingistä kulkee tätä nykyä Yunnanin pääkaupunkiin Kunmingiin reilu 10 tuntia kestävä luotijuna.

Tapahtuma – kirsikankukat Japanissa

Kuva: Henry & Co. (Unsplash)

Kirsikankukkien puhkeaminen loistoonsa Japanissa on kuin suuri keväinen kukkakarnevaali. Olen kuullut, että hanami (joka tarkoittaa kukkien katselua) merkitsee paljon myös paikallisille, joten olisi upeaa mennä näkemään ja kokemaan tämä paikan päälle. Harbinista ei ole pitkä matka Japaniin, joten tämä ei ole mikään mahdoton idea. Japaniin olen muutenkin kaivannut sen jälkeen, kun siellä ensi kerran kävimme keskellä sydäntalvea.

Kotimaan kohde – Kökar

Kuva viime kesältä Jurmosta.

Tässä kohdin teen poikkeuksen ja hyppään Suomeen. Viime kesänä telttailimme Utön, Jurmon , Vepsän ja Örön saarilla, mistä on jäänyt tosi ihanat muistot (ei ole suomalaista merta ja saaristoa voittanutta.) Kökariin oli myös suunnitelmissa lähteä, mutta emme sitten ehtineetkään. Joskus tulevaisuudessa lähdemme kyllä varmasti teltan kanssa Turusta käsin seikkailemaan tuonne Ahvenanmaan saariston ulommaisimpaan saariryhmään.

Kaupunki – Taipei

Kuva: Andrew Haimerl (Unsplash)

Aasialaisissa suurkaupungeissa on ehdottomasti oma tunnelmansa. Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa emme ole käyneet, mutta mitä enemmän kaupungista luen, sitä kiinnostavammalta se kuulostaa. Metropoleissa jaksamme harvemmin sykkiä muutamaa päivää pidempään, joten olisi hieno suunnata myös Taipein ulkopuolelle johonkin Taiwanin useista luontokohteista.

Maa – Filippiinit

Kuva: Christine Wehrmeier (Unsplash)

Tuhansien saarien Filippiinit olisi oiva paikka trooppiseen saarihyppelyyn ja rentoon rantaelämään. Saarista kiinnostavimmat olisivat ne hieman pienemmät kuten Camiguin ja Siquijor, jonka lisäksi olisi kiva seikkailla Boholin vehreissä viidakko- ja vesiputousmaisemissa.

Saari – Okinawa

Kuva: Hitoshi Suzuki (Unsplash)

Japanin ja Taiwanin välissä Itä-Kiinan merellä sijaitseva subtrooppinen Okinawa valkoisine hiekkarantoineen, jylhine rantakallioineen ja turkoosine vesineen on kiehtonut jo pitkään. Japanille kuuluva Okinawan saari on Ryuku-saarista suurin, mutta olisi ihana myös matkata pääsaarelta kaukaisemmille saarille. Okinawalaiset ovat kuulemma muuten maailman pitkäikäisimpiä (ehkä heiltä voisi saada jotain vinkkejä.)

Extreme – Trans-Siperian juna

Kuva: Patrick Schneider (Unsplash)

Olen hyvin kaukana extreme-tyypistä. Mitkään adrenaliinia nostattavat jutut eivät houkuttele, sillä kammoan kaikkea vähänkin jännää. Trans-Siperian -junamatka on ollut haavenani jo pitkään, ja onhan se tavallaan aika extremeä olla viikko junassa. Meillä matka olisi mahdollista toteuttaa yhdensuuntaisena Kiinasta Suomeen, sillä Harbinista pääsee rautateitse Trans-Siperian junan kyytiin.

Majoitusmuoto – jurtta

Kuva: Patrick Schneider (Unsplash)

Majoittuminen mongolialaisessa jurtassa, keskellä kauneimpia silmänkantamattomiin jatkuvia aroja, olisi varmasti mieleenpainuva kokemus. Mongolian sijasta voisimme matkata kymmenisen tuntia junalla Kiinan sisällä Sisä-Mongolian maakuntaan, joka on yhtä lailla tunnettu jylhistä maisemistaan ja paikallisista perinteistään.

Luontokohde – Changbai-vuoret

Kuva: Sam Balye (Unsplash)

Osittain Pohjois-Korean puolella sijaitsevat Changbai-vuoret ovat olleet listallani siitä saakka, kun tulimme Harbiniin. Luonnollisesti seikkailisimme näissä huikeissa vuorimaisemissa Kiinan puolella (kukaan ei halua eksyä Pohjois-Korean puolelle), jossa sijaitsee myös kuuluisa kraateriin muodostunut kuvankaunis Heaven Lake. Paikallinen työkaverini on menossa vuorille lähiviikonloppuina, joten toivon saavani häneltä hyviä vinkkejä meidän mahdolliseen viikonloppuretkeen.

Ruoka ja juoma – Etelä-Korea

Kuva: Jakub Kapusnak (Unsplash)

Korelainen ruoka bibimbapeista korealaiseen grilliruokaan on yksiä suosikkikeittiöitämme täällä Kiinassa. Etelä-Koreassa suosittu Soju-juoma on hyvin yleinen näky myös Harbinin lähikauppojen hyllyillä. Ruoka ja juoma on vain yksi hyvä syy: Etelä-Koreassa on monta juttua, jotka kiinnostavat. Tämä haave toteutuukin pian, sillä matkaamme sinne ensimmäistä kertaa toukokuussa.

Mikä on oma matkahaaveesi Aasiassa?

20 thoughts on “10 matkahaavetta Aasiassa”

 1. Meilläkin on Kiinan maaseutu mielessä ja suunnitelmissa on lähteä ensi vuonna muun muassa Yunnaniin. Kirsikankukka-aika vaihtelee vuosittaain ja on ohi todella nopeasti. Koska olette noin lähellä, teillä voi olla mahdollista toteuttaa matka hyvinkin lyhyellä varoitusajalla!

  1. Vau, hieno suunnitelma! Kiinan maaseutu kiinnostaisi meitä tosi paljon ja moni on noita seutuja kovasti kehunut. Haasteena meillä se, että olemme toisella puolella maata: junalla pääsee yllättävän nopeasti, mutta noita lomia ei noin vain voi ottaa. 😀

 2. Matkahaaveena Aasiassa on ollut Vietnamin pohjoiset kohteet. Tämä reissu toteutuu ensi kesänä. Eteläisissä kohteissa olemme matkanneet useamman kerran, sillä koko perheemme matkarakkaus on Saigon. Odotan reissua kovasti, sillä olemme meidän perheelle tyypillisesti koonneet matkaan paitsi rantakohteen myös Hanoin ja muitakin paikkoja.

  Taipei oli minusta todella kiva, oltiin siellä reilu viikko kolme vuotta sitten. Night Marketit olivat todella kiinnostavia! Jos ruokamatkailu kiinnostaa ja siihen on mahdollisuus panostaa rahallisesti, suosittelemme lämpimästi ravintola Mumea.

  1. Hieno suunnitelma ja ihana reissu varmasti tulossa! 🙂 Vietnamin pohjoiset kohteet ovat minustakin hyvin kiinnostavia, vaikken ole siellä käynytkään: etenkin syrjäisemmät maaseutu- ja luontokohteet huikeine maisemineen. Voin hyvin allekirjoittaa tuntemukset Saigonista. Vain kerran olemme siellä käyneet, mutta tykästyin kovasti kaupunkiin.

   Kiva kuulla, että tekin tykkäsitte Taipeista. Ehkä meilläkin tulee vielä mahdollisuus käydä siellä, kiitos ravintolavinkistä! ^_^

 3. Etelä-Korean ruokakulttuuri kiehtoo itseäkin, lähimmäksi sitä olen päässyt Manhattannin 32 streetin korealaisissa ravintoloissa. Okinawa saarena kiinnostaa myös itseäni tosi paljon ja haluaisin sinne reissata.

  Näissä haasteissa tuo Japanin kirsikankukat on suosituin tapahtuma ja vastaavasti extremässä Trans-Siperian junareissu 🙂

  Hienoa, että lähdit haasteeseen sinäkin mukaan!

  1. Japanin kirsikankukat ovat ymmärrettävästi melkoisen suosittu haave, ja yhtälailla tuo legendaarinen junareissu. Kiitos haasteesta- tämän myötä on tullut luettua mitä mielenkiintoisimpia juttuja. ^_^

 4. Voisin toteuttaa myös nuo kaikki haaveesi! Muuten kirsikankukista haaveilen ja juuri katselin sellaista kalenteria, missä oli kukkimisajankohdat laitettu vuosittain ylös. Idioottivarmimmin maalis-huhtikuu on aika, jolloin Japaniin kannattaa matkata, jos mielii nähdä kukinnot!

  1. Kiitos kommentista! Näin olen lukenut, että ajoituksen kanssa saa olla melkoisen tarkkana. Täällä toki noita lomia joutuu miettimään hyvissä ajoin, mutta onneksi näistä kukinta-ajoista on hyvin dataa useammalta vuodelta. 🙂

 5. Mielenkiintoinen kymmenikkö! 🙂 En ole koskaan Aasiassa vielä käynyt (tiedän, olen harvinainen matkailijatapaus), ja tämä kyllä avasi mielenkiintoisia kohteita minulle. Itse kun toivoisin oman ensimmäisen Aasian kohteeni tuovan minulle jotain erilaista, kun tulee niin korvista jo sukulaisten Thaimaan pakettimatkat (kaikella rakkaudella).. 🙂 Kiitoksia siis näistä ideoista!

  1. Kiitos kommentista. <3 Kiva kuulla, jos tykkäsit ideoista. Ja eipä sitä kaikkialle ole voinut tai missään nimessä tarvitsekaan matkata. 🙂 Aasiassa, jätti-mantereena, riittää kyllä nähtävää ja koettavaa laidasta laitaan. Täällä asuessa meille on toki tullut mahdollisuuksia matkata paikkoihin ihan eri tavalla kuin Suomesta käsin.

 6. Ah aina niin ihana Aasia! <3 Mahtava näkökulma tähän haasteeseen, johon moni on tarttunut. Filippiinejä en voi kyllä tarpeeksi ylistää äskeisen oman reissun perusteella, ehdottomasti kantsii käydä Camiguinilla. Jurtta majoitus ja Trans-Siperian juna olisi super mielenkiintoista kokea joskus.

  1. Camiguin vaikuttaa ihanalta, ja se alkoi kyllä kiinnostaa yhä enemmän teidän reissun myötä!💚

  1. Aasia on valtavan monipuolinen, se on totta kyllä. Trans-Siperian juna tuntuu olevan monen haaveena eikä ihme: eksoottinen reitti ja pitkä junaseikkailu on varmasti oma kokemuksensa.☺️

 7. Saaristo on ollutkin näillä listoilla paljon esillä (myös omallani). Kiva huomata, että matkailu Suomessa on monen haaveena 🙂 En ole toistaiseksi vielä käynyt Turkkia pidemmällä Aasian puolella, eikä siihen suuntaan ole ollut oikeastaan suurta paloakaan, mutta kerran elämässä voisin jonkun aasialaisen suurkaupungin käydä kokemassa. Ruoan puolesta erityisesti Japani kiinnostaisi.

  1. Suomalainen saaristo on ❤️ Aasiassa riittää onneksi valinnanvaraa, jos tännepäin joskus matkaa. Japani on ihana, ja voin myös lämpimästi suositella Etelä-Koreaa.☺️

 8. Olipa hauska lukea näitä haaveitasi. Monta tuttua ihanuutta Boholista Japaniin ja Taipeista Kökariin, mutta ihastuttavan paljon myös inspiraatiota omiin tuleviin matkoihin. Jokainen seikkailija unelmoi seuraavista upeista paikoista. joskus on ihanaa laittaa haaveitaan ylös <3

  1. Kiitos.❤️ Kiva kuulla, jos tästä oli jotain inspiraatioita. Kuin myös puolin ja toisin teidän seikkailuja on ollut aina kiva ja inspiroiva seurata.☺️

 9. Ihanaa, että oot keskittynyt listassa Aasiaan! Poikkeuksellista verrattuna monen muun listaan. Etenkin tuo Mongolia on myös itseä ja kiinnostanut, ja jurttamajoitus kuulostaa joltain niin hienolta että pitääpä harkita sitä myös omalle listalle. Kun ne todella tuppaavat muuttumaan lyhyelläkin aikavälillä 😀

  1. Kiitos, ihana kuulla, että tykkäsit! 🙂 Jurttamajoitus olisi tosi mielenkiintoinen juttu kokea, ja Mongolian sekä Kiinan Sisä-Mongolian maisemat muutenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *