Aasia Kiina

Vuosi 2018 – Kiinasta matkaan ja takaisin

Vuosi 2018 alkaa lähenemään loppuaan. Meillä se alkoi ja loppuu Kiinasta, tosin eri puolilta maata. Väliin mahtuu ikimuistoinen neljän kuukauden reppureissu Aasiassa ja Australiassa sekä ihana kesä koti-Suomessa. On jopa hieman vaikea pukea sanoiksi kaikkia niitä muutoksia ja kokemuksia, joita kuluneen vuoden aikana on yhdessä koettu. Olen onnekas, että mukana kulkee ihminen, jonka kanssa uskaltaa tehdä uusia asioita vaikka maailman äärissä. Muuttolinnun Annan haasteen (jota muokkasin hieman) innoittamana tässä kuvakooste kuluneesta vuodesta.

•Huangshan, maagisen vuoren valloitus
Onnen tunteita, hikeä ja kyyneleitä. Huangshanin eli Keltaisen vuoren valloitus on ehdottomasti yksi upeimpia luontokokemuksia mitä reissuilla on tullut vastaan. Matkasimme Tangkoun vuoristokylään bussilla Shanghaista. Tammikuussa sää vaihteli kovasti, joten jouduimme odottamaan vuorelle pääsyä muutaman päivän. Kannatti kuitenkin odottaa, vaikka vuoriseikkailu oli itsessään varsinainen urheilusuoritus (lisää Huangshanista täällä.)

•Shanghai: alku- ja lähtöpiste
Shanghain suuret valtatiet ja kaukaisuudessa kohoavat pilvenpiirtäjät olivat ensimmäinen asia mitä näin Kiinaan elokuussa 2017 ensi kertaa saapuessamme. Asuimme lyhyen matkan päässä Shanghaista, joten siellä tuli käytyä useamman kerran. Tammikuun lopussa olimme valmiita lähtemään reppureissullemme. Tunteiden kirjo oli moninainen ja päällimmäisenä mielessä oli edessä oleva seikkailu.

•Kioton taikaa
Japani oli ollut yksi pitkäaikaisimmista matkahaaveistani. Japaniin matkustimme Kiinasta ja ero näiden kahden maan välillä oli kuin yö ja päivä. Sekä Tokio että Kioto veivät meidät mennessään kaikella kauneudellaan ja viehättävällä kummallisuudellaan.

•Hong Kongin vilskeessä
Hong Kong osui reitillemme, ja se tuntui kyllä hyvin erilaiselta Manner-Kiinaan verrattuna. Kaupunkina Hong Kong oli hektinen, mutta jotenkin viehätyin sen kontrasteihin. Saaren puolella kaikki oli hyvin siistiä ja modernia kun taas Mong Kokissa oli melkoinen markkinoiden vilinä, ja äänten ja värien sekamelska.

•Indonesialaisten aamujen rauhaa
Kuukausi Indonesiassa on jäänyt vahvasti mieleeni. Hidastempoinen yksinkertainen elämä meren ja luonnon äärellä tropiikissa teki hyvää niin keholle kuin mielelle. Erityistä luksusta olivat hitaat aamiaiset kauniine merinäkymineen, joita seurasi aamukävelyt meren rannalla.

•Roadtrip Great Ocean Roadin varrella
Australiaa odotin kuin kuuta nousevaa, sillä pääsin rakkaan sukulaiseni luokse kylään pitkän odotuksen jälkeen. Melbournessa oli erityisen hyvä olla, ja sieltä käsin tekemämme roadtrip Great Ocean Roadia pitkin oli Australian matkan kohokohta. Oli kiva nukkua teltassa pitkästä aikaa, eikä näissäkään aamiaismaisemissa ollut valittamista.

•Kohtaamisia Phuketissa
Thaimaassa tutuiksi tuli useampi paikka, mutta Phuketissa reppureissumme sai ainutlaatuisen lisän, kun osa poikaystäväni perheestä tuli lomalle paikan päälle. Niin hyvä kuin meidän kahdestaan onkin mennä, niin porukassa oleminen oli älyttömän kivaa. Olihan heitä kaivattu.

•Ella – takaisin vuorilla
Sri Lankassa viehätti moni asia upeista hiekkarannoista, elämää sykkiviin kaupunkeihin, ympäröivään viidakkoon ja kiehtoviin junamatkoihin. Maa oli myös viimeinen etappimme ennen Eurooppaan paluuta. Little Adam’s Peakin huipulta avautuvat näkymät saivat miettimään kiitollisena menneitä kuukausia.

•Turku: poissa hyvä, kotona paras
Ennen kotiinpaluuta emme olleet käyneet Suomessa puoleen vuoteen. Se tuntui tosi pitkältä ajalta, ja niin onnistunut kuin reissumme oli ollut, tuntui ihan parhaalta olla kotona. Asuimme kesän Portsan kupeessa enkä koskaan unohda miten ihmeelliseltä tuntui herätä helteisiin toukokuun lopun aamuihin. Linnut visersivät ja syreenit tuoksuivat vahvasti ilmassa – kaikkialla oli hiljaista ja koko kesä oli vielä edessä.

•Seesteistä saaristoelämää
Kesään mahtuu paljon hyviä muistoja ympäri Suomea meille tärkeiden ihmisten kanssa. Kesä jää myös varmasti kaikkien muistiin uskomattomien säiden puolesta. Meille kesä tarkoitti myös saaristoelämää telttaretkien muodossa Vepsässä, Utössä, Jurmossa ja Örössä. Ei ole Suomen luonnon voittanutta.

•Paluu Kiinaan
Lähtiessämme Kiinasta tammikuussa emme uskoneet, että palaisimme tänne niinkin pian kuin saman vuoden heinäkuussa. Mutta täällä sitä vaan ollaan. Paitsi ihan uudessa maankolkassa ja kaupungissa, joka on jo nyt meille tullut tutuksi. Harbinin Songhua-joen rannan maisema näyttää tällä hetkellä hyvin erilaiselta kuin melkein viisi kuukautta sitten. Joki on jäätynyt, ja uskaliaimmat kävelevät jo sen poikki. Mitä ensi vuosi tuokaan tullessaan…

26 thoughts on “Vuosi 2018 – Kiinasta matkaan ja takaisin”

  1. Kiitos!☺️ Paljon on koettu, enemmän kuin koskaan aiemmin. Suomalainen saaristo on ainutlaatuinen. ❤️

  1. Monessa hienossa paikassa on käyty, mutta onneksi tosiaan päästiin viettämään kesä Suomessa.☺️

 1. Siulla on mahtunut viime vuoteen upeita matkoja! Me kaihotaan aina takaisin Indonesiaan, ja Honkkarit on yksi lempparikaupunkeja. Ihana kuulla, että tykkäsit Great Ocean Roadista, se on yksi suosikkipaikkojani Melbournessa. Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen <3

  1. Kiitos haasteesta.☺️❤️ Heittämällä hienoin reissuvuosi. Great Ocean Road, juurikin kaikessa rauhassa ajan kanssa oli tosi ihana kokemus!

 2. Hieno vuosi takana teillä! Tulee kauhea ikävä Kiinaan, kun katselee noita kuvia, en ole Huangshanilla enkä Harbinissä koskaan käynyt, mutta Shanghain ja Hongkongin vilinään sentään voin ikävöidä, muista vain haaveilla. Voisin kyllä Kiotossakin käydä joskus uudestaan. Hienoja kuvia!

  1. Kiitos! Vuosi oli upea. Kiinassa riittää kyllä nähtävää ja täällä reissaaminen, ja paikan tunnelma on kyllä ihan oma lukunsa.☺️

 3. Aivan huikea matkavuosi ja seikkailu senkun jatkuu. Itselläni on vielä monta Aasian maata ja paikkaa kokematta.

  1. Kyllä! Saa nähdä mitä 2019 tuo tullessaan. Aasiassa riittää nähtävää. ☺️

 4. Ah, mikä reissuvuosi! Olisipa siistiä päästä keltaiselle vuorelle joskus. Se on ollut mun Kiinan bucket listalla pitkään. Kauhea Kiina-ikävä on kyllä. Elättelen toivoa, että ensi vuonna pääsee taas Kiinaan, tai vähintään Honkkareihin. 🙂 Kivaa joulun odotusta sinne!

  1. Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta sinne!☺️ Huangshan oli ehdottomasti yksi hienoimpia paikkoja, joissa on ollut. Toivottavasti pääset joskus käymään siellä (suosittelen sesongin ulkopuolella ehdottomasti😄)

  1. Kiitos, kiva kuulla!☺️ Kiinassa kohteita riittää. Harva se päivä havahtuu siihen kuinka jättimäinen maa tämä on.

  1. Kiitos, kuin myös sinne! ☺️ Vuosi oli reissuvuosista huikein ja Great Ocean Road ehdottomasti semmoinen paikka, jonne voisi palata joku päivä uudestaankin.

 5. Tästä postauksesta tuli tosi hyvä fiilis; että on olemassa kiva koti, ja sitten toisaalta maailma täynnä seikkailuja, yllätyksiä ja upeita vuoria – niille etenkin VAU!

  1. Voi kiitos, kiva kuulla.❤️ Niin se on, että matkalla hyvä, mutta niin myös kotona.☺️

 6. Ihana postaus ja niin samoja fiiliksiä! Varsinkin toukokuisista aamuista Turussa , Kiinan ja Japanin eroista, Indonesiasta ja Thaimaasta. Paraikaa ollaan Australiassa Sunshine Coastilla, ja ollaan ihan rakastuttu tähänkin maahan. Great Ocean Road ja Melbourne jää valitettavasti tällä reissulla kokematta, ensi kerralla siis.
  Mahtava reissuvuosi kyllä teilläkin takana! 🙂

  1. Kiitos!❤️☺️ Se on hienoa, ne kokemukset ja tunteet, mitä reissatessa jää käteen. Melkoinen vuosi teilläkin takana – hyvää alkanutta vuotta sinne!✨

 7. Onpa teillä ollut vuosi! Siis kerrassaan upeita juttuja. 🙂 Great Ocean road on kyllä hieno reitti, ja muutenkin tosi ihania reissukohteita. Ja saitte vieläpä kokea Suomen uskomattoman kesän!

 8. Kylläpäs näyttää kuvien kautta antoisalle seikkailuvuodelle! Tuo Japani kyllä saa minut aina kaihoisalle mielelle, haluan sinne vielä joskus takaisin! Ja Kiina on kokonaan vielä käymättä. Hienoja kuvia!

  1. Kiitos! 🙂 Samat fiilikset Japanista, etenkin nyt, kun se on täältä Harbinista käsin niin lähellä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *