Eurooppa Kreikka

Kesämatkalla, osa 2 – Korfun saarella

Lue, syö, ui, nuku, nuku lisää, toista. Siltä näytti pääosin viikon ohjelmamme Korfun saarella, jonne matkustimme Ateenasta. Korfun eteläkärjessä sijaitseva Kavosin kylä uinui kesäkuun alun helteessä, jota viilensi juuri sopivasti mereltä puhaltava lempeä tuuli. Sesonki oli vasta alkutekijöissään, joten muita matkailijoita ei ollut vielä kovin paljoa.

Olimme onnekkaita ajoituksen suhteen, sillä Kavos on tunnettu aikamoisena bilepaikkana – etenkin brittinuorten keskuudessa. Tätä emme etukäteen majapaikkaa varatessamme tajunneet. Kavosiin saapuessamme olin asiasta hetken kauhuissani, mutta onneksi, väkimäärän ollessa vielä alhainen, juhlakansa ei vaikuttanut lomakokemukseemme. Oma majapaikkamme oli hiljainen ja meren rannalla, pääkadusta loitommalla.

Siinä missä pääkadulta löytyi lähinnä pikaruokatyyppistä pakasteruokaa erilaisine juomatarjouksineen, löytyi rannasta ja sivummalta onneksi paikallisia ravintoloita. Yhdessä rantaravintolassa, jossa vanha Kavosissa syntynyt omistajaherra kertoili tarinoita kotiseuduiltaan, syötiin yksi reissun parhaita illallisia. Hän tosin harmitteli sitä kuinka harvat enää kunnioittavat Kavosin kaunista ympäristöä ja kulttuuria viitaten juuri tuohon suosiota kasvattaneeseen bilelomailuun.

Ja kaunista siellä olikin. Iltaisin kävelimme pitkin rantahiekkaa läheiselle laiturille, josta ihailimme pastellinutuisia auringonlaskuja. Aamuisin merivesi kimalteli auringon kanssa kilpaa. Uima-altaalla ja rannalla saimme olle pitkälti keskenämme. Luin paljon ja nukuin päiväunia koko alkuvuoden edestä.

Yhtenä päivänä vuokrasimme mönkijän, pakkasimme pyyhkeet ja uikkarit kangaskassiin ja lähdimme kiertelemään ajopelillämme saaren eteläosaa. Aloitimme Lefkimmin kylästä, jossa paikalliset papat kahvittelivat varjossa aamupäivän auringolta. Keskellä kylää kulki joki, jota halkoi muutama silta. Tuntui kuin aika olisi pysähtynyt.

Lounaaksi kerkesimme Petritiin, viehättävään kalastajakylään, jonka satamassa keinui erilaisia pieniä ja isompia paatteja. Huomasimme yhden auki olevan ravintolan, ja kysyimme saisiko sieltä tuoretta kalaa. Omistaja vastasi, että tätä paikkaa tuoreempaa kalaa saamme tuskin mistään tältä saarelta, ja viittoi samalla kohti ohimeneviä kalastajia. Söimme kaksi tuoretta kokonaista kalaa suolalla ja sitruunalla. Oikeassa oli; täyden kympin annos.

Turkoosinsininen merimaisema tuntui jatkuvan loputtomiin ajaessamme Butritiksen kylään johtavaa rantareittiä. Söimme laineiden liplattaessa jäätelöt ja kahlasimme rantavedessä. Uimaan menimme Santa Barbaran hiekkarannalla. Hiekka oli niin kuumaa, että varpaita poltti. Välillä pysähdyimme ihmettelemään verkkaista elämänmenoa sisämaassa sijaitseviin pieniin kyliin. Tienvarsien kupeessa olevilta näköalapaikoilta avautuivat kauas vehreiden kukkuloiden yli merelle kantautuvat maisemat. Miten voikaan olla näin kaunista, mietin.

Tavallaan onni onnettomuudessa ettemme tienneet Kavosin maineesta ennakkoon. Olisi muuten voinut jäädä moni hieno asia saarella kokematta. Toisaalta menimme myös Aasian ja Australian reissulla Koh Phanganille, vaikka aluksi se hieman epäilytti samoista syistä. Ajoitus on kuitenkin tärkein ja hyvistä asioista eteenpäin kertominen. Paikallisia kuuntelemalla ja kunnioittamalla oppii paljon, niin kuin me opimme Korfusta.

16 thoughts on “Kesämatkalla, osa 2 – Korfun saarella”

 1. Nämä tyyneyttä hehkuvat kuvat ja rento kirjoituksesi sai minut hetkeksi tuonne kauniille rannoille nauttimaan kiireettömyydestä, ihanista auringonlaskuista. Hetken rauha ja tyyneys laskeutui kotisohvalleni. Kiitos !

  1. Kiitos kommentista, ihana kuulla.❤️ Samasta syystä sitä itsekin kirjoittaa (ja lukee muiden tekstejä); että pääsisi kuvien ja tekstin kautta hetkeksi palaamaan noihin hetkiin.☺️

 2. Näyttää idylliseltä lomakohteelta. Pidän noista rannoista joissa on uima-allas ja meri vierekkäin. Saa ihailla vähän tyrskyisempääkin merta rauhallisessa altaassa.

  1. Sama täällä. Niin paljon kuin merestä tykkäänkin niin uima-allas on rantakohteissa ehdoton plussa. 🙂


 3. Ihania kuvia! Oltiin viime vuonna Albaniassa ja silloin mietittiin myös Korfulle menoa, mutta suunnattiinkin pohjoisempaan kohti Montenegroa. Nyt näiden kuvien perusteella harmittaa kyllä ettei päädytty tonne asti! Tämä kohde taas yhdeksi listalle unelmapaikoista 🙂

  1. Kiitos!☺️ Meillä matka jatkui juurikin lautalla Korfulta Albaniaan. Kaikkialle ei tietenkään aina ehdi. Itse haaveilin taas Montenegrosta, mutta meillä se jäi taas seuraavaan kertaan. 🙂

  1. Joo Korfu yllätti tosi positiivisesti minutkin! Ehkä pelkäsin, että se olisi jotenkin turistisempi, mutta tuolla eteläkärjessä tuohon aikaan vuodesta sai tosiaan olla hyvin rauhassa. ☺️Me näimme kaupunkia vain läpikulkumatkan verran, mutta sekin vaikutti kivalta!

 4. Päädyin itse interraililla (vuonna, öhm, 2003…) Korfulle amerikkalaisen ystäväni kanssa. Olimme jo silloin pahentamassa mainetta the Pink Palace-hostellissa, jossa joka ilta juotiin ouzoa ja rikottiin astioita päähän, mutta muistan myös männyt ja upean meren. Ehkä sinne voi palata näin vähän vanhempanakin.

  1. Haha, mahtava muisto 😀 ouzo ja rikkinäiset astiat kuulostavat juuri siltä mitä nuoruuden interrail voi olla. Joo tuonne voisin kyllä itsekin palata uudelleen, nimenomaan sen meren ja luonnon äärelle.☺️

 5. Onpa kauniin näköistä! Kyllä maailma on täynnä ihania paikkoja, onneksi niistä pääsee nauttimaan myös muiden matkakertomusten kautta. Ja muutenkin mahtavan kuuloinen reissu teillä ollut tuo kiertomatka. Koitteko että 6 viikkoa oli sopivan pituinen aika tuollaiselle reissulle?

  1. Niinpä, ihan samaa mieltä. ☺️ Nojatuolimatkailu on tehty helpoksi. 😍 Meidän matkareitti muotoutui lopulliseen muotoonsa pikkuhiljaa, mutta oli kaiken kaikkiaan tosi onnistunut. Kuusi viikkoa oli oikeastaan täydellinen aika: ei liian lyhyt eikä liian pitkä. Etenkin kun Balkanilla maateitse matkustaminen voi viedä yllättävän paljon aikaa niin ei viitsitty edes suunnitella menevämme liian moneen kaupunkiin per maa. Vaikka reitti kulki monen maan kautta, silti oli aikaa ottaa rennosti. 🙂

  1. Korfua voi kyllä suositella.☺️ Omalla kohdalla se oli ensimmäinen Kreikan lomasaarista niin sen myötä odotan kyllä joskus käyväni muuallakin.☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *