Aasia Kiina

Hongcunin historiallisissa kylämaisemissa

Ihmismieli on malttamaton, mutta mitä tulee luontoon, sen edessä on usein taivuttava. Jylhälle Huangshan-vuorelle ei ollut asiaa sateisena ja sumuisena päivänä. Odotellessa sopivia vuoripäiviä, päädyimme yhdeksi aamupäiväksi Hongcunin muinaiseen kylään. Anhuin maakunnassa sijaitsevassa paikassa on muuten kuvattu Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme-elokuvaa.

Kylämaisema on kaunis kuin postikortti. Tyyni lammen pinta väreili hiljaa sunnuntaisen sateen vaikutuksesta. Ilma oli utuinen ja jollain tapaa taianomainen. Kylä itsessään on litteä kuin pannukakku, mutta sitä ympäröi kaukaisuudessa siintävät vuorten huiput. Kylässä asuu kuulemma 1500 paikallista, kiinalaisittain aivan hyppysellinen! Hongcun vetää kävijöitä puoleensa, mutta koska kyseessä oli kalsea tammikuu, sai kylässä olla kaikessa rauhassa.

Viehätyin paikan verkkaiseen ja autenttiseen tunnelmaan, kauniisiin, mutta yksinkertaisiin vanhoihin rakennuksiin, pieniin yksityiskohtiin sekä ihan vain kyläelämän seuraamiseen. Käyskentely pitkin mukulakiviä autottomilla kujilla sateenropinassa oli tunnelmallista.

Satuimme myös paikallisiin hautajaismenoihin. Reipastempoinen musiikki ja värikkäät koristeet saivat meidät tosin aluksi luulemaan, että kyseessä olivat häät kunnes huomasimme ihmisten parveilevan arkun ympärillä. Pois päin kävellessä hiljaisen lammen rannan täytti kova ilotulisten pauke, iloinen rumpu -ja torvisoitto ja lopulta pitkä hautajaiskulkue. Tuntui, että siinä kirjaimellisesti juhlittiin yhtä hienoa elämää ja sen jatkumoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *